Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

Tester

Apeldoorn
2 Maanden
36 uren
18 november 2024
Hybride
Solliciteer

Over deze opdracht

Voor onze eindklant de Belastingdienst zijn we opzoek naar een Tester

Let op: deze aanvraag is niet geschikt voor ZZP'ers

Achtergrond opdracht

In de afwisselende rol van tester ben je betrokken bij uiteenlopende projecten die bijdragen aan de modernisering en continuïteit van ons landschap aan ICT-voorzieningen. Een landschap dat voor een groot gedeelte bestaat uit applicaties die we zelf ontwikkelen, onderhouden en beheren en voor een kleiner deel uit applicaties die wij afnemen van grote marktpartijen, waar we nauw mee samenwerken. Dit alles maakt jouw werkomgeving enorm interessant. De organisatorische context en cultuur laat zich als volgt samenvatten:

  • Opereren op het snijvlak van business en ICT én een rol vervult waarbij je echt impact hebt op het eindresultaat; jouw projecten zijn van invloed op die van anderen en andersom.
  • Onderdeel vormen van de entiteit Informatiemanagement die verantwoordelijk is voor álle ICT-voorzieningen van het de Douane.
  • Werken aan een opgave van formaat, in een altijd veranderend werkveld. Het is jouw uitdaging om goed aan te sluiten bij de verwachtingen vanuit de politiek, burgers en bedrijven.
  • Actief bijdragen aan het foutloos en repetitief testen bij een van de grootste dataverwerkers van Europa.
  • Volop ruimte krijgen om verbeterideeën in te brengen en eigen toegevoegde waarde te tonen.

De IV-organisatie en Douane vormen samen IV Douane en werken nauw samen om stapsgewijs te komen tot steeds betere IT-ondersteuning van de Douaneprocessen. De teams in onze procesketens ontwerpen applicaties, passen nieuwe functionaliteit in in bestaande systemen door zelf software te ontwikkelen of software van derden in productie te nemen en staan tevens opgesteld voor de continuïteit.

De Douane is een dynamische organisatie die met name zorgt voor efficiënte afhandeling van in- en uitvoer van goederen buiten de EU grenzen. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de systemen die nodig zijn om dat werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Organisatorische context De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door en cultuur de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Over de organisatie

De voortbrenging van de Douane-applicaties is georganiseerd in 3 procesketens. Binnen een hiervan, de keten Douane Aangifte (DA) zijn we opzoek naar een senior tester. De ontwikkeling van nieuwe applicaties en het verbeteren of uitbreiden van bestaande applicaties vindt kort-cyclisch plaats m.b.v. Agile-ontwikkelmethoden. Het multidisciplinair team DMS, waar jij onderdeel van uit gaat maken, houdt zich bezig met de ontwikkeling van de applicatie Douane aangifte Management Systeem. Deze applicatie is een belangrijke spil in het massale aangifteproces van in-, uit- en doorvoer van goederen.

Als tester houd je je vooral bezig met de functionaliteit met betrekking tot het proces van aangifte van goederen binnen de Douane. Je werkt nauw samen met de andere teamleden, een grote externe leverancier en hebt team- en keten-overstijgend overleg met collega-testers. Binnen dit team voer je zowel functionele als geautomatiseerde testen uit. Enerzijds beheer en onderhoud je testsets met grote aantallen testcases die met hoge frequentie (dagelijks) automatisch worden uitgevoerd. En anderzijds ontwerp en bouw je testcases voor te realiseren features en user stories. Ook neem je deel aan de ketentesten voor de gehele afdeling, bewaak je de kwaliteit en de dekking van de geautomatiseerde testsets en lever je een bijdrage aan refinement sessies (requirements duidelijk krijgen, testscenario’s doorspreken, etc). 

Functie-eisen

  • Agile/scrum omgeving en uitvoeren/opstellen van geautomatiseerd testen (minimaal 3 jaar)
  • TMap en test automation tooling (wij werken met Robot Framework) (minimaal 3 jaar)
  • Data Studio, SoapUI en Visual Studio code of vergelijkbare tooling (minimaal 3 jaar)

Functie-wensen

  • Kennis van Python en Jmeter;
  • Hbo-werk- en denkniveau;
  • Ervaring als geautomatiseerd tester, met name functionele en performancetests;
  • Uitstekend mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands.

Functie-competenties

  • Resultaatgerichtheid;
  • Analyseren;
  • Klantgerichtheid;
  • Samenwerken;
  • Zelfontwikkeling.
Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 28 oktober 2024, voor 22.59 uur een recente cv voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Ik sta voor je klaar.

Wil jij meer weten over deze opdracht?
Rainier kan jou hier alles over vertellen. Wacht dus niet langer!
Bel, mail of app Rainier. Zo geregeld.

Rainier Resokario

Accountmanager Belastingdienst