Fotoimpressie
Fotoimpressie
Nieuws

Thuiswerken: make IT work from home

 • 16 maart 2023
 • 16-03-23
 • Geschreven door Kirsten
 • Kirsten
 • 2 minuten leestijd
 • 2 min

Thuiswerken. Of hybride werken. Mede door de coronapandemie is dit een nieuwe way of working geworden. Ook bij Seven Stars. Niet alleen voor onze eigen Stars, maar ook voor onze IT-professionals die werken bij onze opdrachtgevers. Thuiswerken is populair, maar kan ook een uitdaging zijn. Daarom geven wij je vandaag tijdens de ‘dag van de thuiswerker’ zeven tips to make IT work from home. Read along!

 1. Maak gebruik van je ‘golden hours’
  Klinkt misschien logisch, maar focus je eerst op de meest belangrijke taken van de dag. Of kies een taak uit waar je je écht even op moet concentreren. De eerste twee uren van je werkdag ben je namelijk het meest productief. En je concentratielevel is aan het begin van de dag nog hoog. Maak gebruik dus van deze ‘golden hours’.

 2. Haal meer uit je thuiswerktijd
  Wist je dat er een methode bestaat om het meeste uit je concentratie momenten te halen? Misschien heb je er al eens van gehoord. De Pomodoro techniek. Met deze techniek splits je taken op in korte focussprints van maximaal 25 minuten. Na elke sprint (pomodoro) neem je 5 minuten pauze. Na 4 pomodoros (sprints) achter elkaar neem je een langere pauze van zo’n 15 tot 20 minuten. Na wat oefenen zal je concentratie en effectiviteit écht verbeteren. Uiteindelijk krijg je dus meer werk klaar. Klinkt goed toch?

 3. Richt een vaste werkplek in
  Heb je al een thuiswerkplek ingericht? Good for you! Nog niet gedaan? Wacht er dan niet langer mee. Veel thuiswerkers ervaren een verstoorde balans tussen werk- en privétijd. Een vaste werkplek in je huis kan hierbij helpen. Maak er je eigen plekje van waar je niet gestoord kunt worden en maak ‘m lekker comfortabel. Zo kan je als je thuiswerkt ‘naar je werk’ gaan. En vergeet vooral niet een goede bureaustoel en monitor.

 4. Houd (zo goed mogelijk) vaste werktijden aan
  Probeer als je thuiswerkt zoveel mogelijk volgens je eigen kantoortijden te werken. En niet helemaal onbelangrijk: stop op tijd! Zo krijg je niet het gevoel dat het werk nooit stopt.

 5. Maak duidelijke afspraken
  Ben je niet alleen thuis als je thuiswerkt? Spreek dan duidelijk af wanneer anderen je wel én niet mogen storen. Jouw collega’s staan op kantoor toch ook niet elke minuut bij je aan je bureau om je iets te vragen? Anders wordt het thuiswerken extra lastig.

 6. Sluit jezelf af
  Een koptelefoon of oordopjes kunnen je helpen bij het verhogen van je concentratie. En daarvoor hoef je niet eens per se muziek te luisteren. Heb je niet de ruimte om thuis een werkplek in te richten? Dan kan een noise cancelling koptelefoon al voldoende zijn om niet uit je focus gehaald te worden. Het dempen van je omgevingsgeluiden kan hiervoor al genoeg zijn.

 7. Neem pauze om te lunchen
  Als je alleen thuiswerkt is het erg verleidelijk om door te werken en op je werkplek te eten. Don’t do IT! Ga voor een change of scenery en lunch op een andere plek in je huis. En vergeet vooral niet om een frisse neus te halen. 100% zeker dat je daarna weer energieker en geconcentreerder aan de slag kunt. Wil je niet alleen lopen? Check dan welke buren of vrienden thuiswerken en ga samen een blokje om. Of bel een collega of vriend om bij te praten tijdens je wandeling.

Ben je als IT’er nog op zoek naar een nieuwe job waarbij je hybride kunt werken? Check dan hier onze opdrachten. 


Deel deze update

Nieuws

Mike’s Memo: over het oneindige spel

Onze ge-wel-dige gastblogger Mike is weer terug! Dit jaar trapt hij z’n memo af met ‘het oneindige spel’. Een term die Simon Sinek enkele jaren...

lees meer
Nieuws

Kijkje in de werkdag van Richelle

Heb je altijd al willen weten waar onze medewerkers zich mee bezig houden op een werkdag? Vandaag geven we je een kijkje in de werkdag van Richelle,...

lees meer
Nieuws

New 'STAR'giair: meet Robin

Daar is nóg een nieuwe ‘STAR’giair. Meet Robin. Op 6 februari is hij begonnen aan z’n afstudeerstage in team West. Tijdens zijn opleiding Commerciële...

lees meer