Fotoimpressie
Fotoimpressie
Nieuws

Starring Li: van Manager Service bij een supermarkt naar IT Recruiter.

  • 26 januari 2023
  • 26-01-23
  • Geschreven door Kirsten
  • Kirsten
  • 4 minuten leestijd
  • 4 min

Deze Starring zetten we niemand minder dan onze Li in de spotlight. Afgelopen augustus koos hij voor een carrièreswitch bij Seven Stars. Van Manager Service bij een grote supermarktketen naar IT Recruiter. En dat is natuurlijk wel even iets anders. Maar Li ging de uitdaging aan. Nu enkele maanden later checken we bij hem in. Lees je mee?

Je bent inmiddels nog maar 5 maanden in dienst bij Seven Stars. Maar we zijn ook erg benieuwd naar het verhaal erachter. Wat voor opleiding heb je gedaan wat ervoor heeft gezorgd dat je hier als recruiter aan de slag kon? “Nou op het moment geen één om heel eerlijk te zijn. Van nature ben ik nooit iemand geweest die graag naar school gaat. Ik ben iemand die in de praktijk wil leren. Stilzitten, daar houd ik niet van. Dus ik merkte al snel dat dagenlang stilzitten in de schoolbanken niet bij mij paste. Toen ik op m’n 18e op mezelf ging wonen ben ik ook gaan werken in de horeca. Ben daar opgeklommen vanuit de afwas naar kok, maar ik kwam erachter dat ik dit werk niet voor altijd wilde blijven doen. Via een vriend kwam toen een baan bij een grote supermarktketen op mijn pad. Daar kreeg ik de kans om te starten als teamleider van de vulploeg.”

En binnen die organisatie kreeg Li mooie doorgroeimogelijkheden. “Het laatste 1,5 jaar kon ik aan de slag als Manager Service. Daarbij stuurde ik met 4 subleiders het serviceteam aan. Daarbij kun je denken aan het aansturen van medewerkers op de werkvloer, werving en selectie, planning, beoordelingsgesprekken, maar ook op sturen op gestelde KPI’s. Maar ik wilde eigenlijk ook wel een hbo-diploma zien te halen. Maar dat zou betekenen dat ik de schoolbanken weer in zou moeten. Via de supermarkt kon ik dit combineren in een duaal-traject. Dat was de best of both worlds voor mij. Dus ik was helemaal blij!”

Maar uiteindelijk werd Li toch weer een beetje rusteloos en ging hij nadenken of dit werk wel echt bij hem paste. “Ik merkte dat ik in m’n werk alleen maar bezig was met het plannen, organiseren en structureren van de werkzaamheden voor m’n team en voor mezelf. Laat dit nu net niet mijn sterkste kwaliteiten zijn. Ik haalde er geen voldoening meer uit en was hard aan het rennen om alles voor elkaar te krijgen. Toen ben ik kritisch naar mijn eigen kwaliteiten gaan kijken en gaan bedenken wat voor functies hierbij zouden passen. Ik vind mezelf sociaal, maak makkelijk contact met mensen én vind dat ik veel overtuigingskracht heb. Het werk van een accountmanager zou hier in mijn ogen perfect bij passen. Dus ik ging op zoek naar accountmanagement functies. Ik wist dat het wel lastig zou gaan worden omdat ik geen ervaring heb binnen accountmanagement of iets dat hierop lijkt. Maar ik wilde gewoon onderzoeken wat de mogelijkheden waren. ”

"Het is zo ontzettend fijn dat er naar je wordt geluisterd en naar je kwaliteiten wordt gekeken."

En al vrij snel stuitte Li op de vacature van accountmanager bij Seven Stars. “Ik lag in bed wat vacatures te checken toen ik de vacature van Seven Stars tegenkwam. Ik was helemaal enthousiast geworden van de manier waarop de vacature was geschreven, maar ook de omschrijving van de organisatie. M’n vriendin Lotte die al lag te slapen heb ik gewoon wakker gemaakt. Ik moest het haar gewoon laten zien, want voor mij was die spark er. Ik besefte alleen weer dat ik nog geen werkervaring had als accountmanager en de branche. Ik dacht dat het lastig zou worden om de baan binnen te slepen. Maar ik besloot uit te gaan van mijn eigen kracht en toch te solliciteren. Ik dacht: ik zie het wel!”

En dat pakte goed uit, want Li werd uitgenodigd door onze Business Unit Manager Astrid om op gesprek te komen. “We hebben goede gesprekken gehad en de klik met Seven Stars die was er gewoon. We kwamen wel samen tot de conclusie dat starten als accountmanager op dat moment niet logisch was. Maar ik was zo overtuigd geraakt van de organisatie en the way of work… die match was er gewoon. Daarnaast zijn we in gesprek geraakt over een functie als recruiter en dat deze perfect zou aansluiten bij mijn kwaliteiten waar ik het eerder over had. Juist dat er wordt gekeken naar de kwaliteiten van de medewerkers is iets wat mij erg aanspreekt. De organisatie is jong, dynamisch en je kunt zijn wie je bent. Dat alles samen maakte dat ik de stap wel durfde te wagen.”

Inmiddels is Li alweer 5 maanden bij ons in dienst én dat bevalt hem heel goed. "Ik denk dat ik veel van m’n kwaliteiten kwijt kan ik m’n werk. Ook ben ik ontzettend blij dat ik m’n opleiding gewoon kan afronden binnen Seven Stars. Ik leer steeds meer over de sector en dat maakt het werk ook steeds makkelijker. De afgelopen maanden heb ik voor een van onze overheidsklanten gewerkt. Daar kwam extra administratie bij kijken en daar loop ik wel weer tegen m’n eigen uitdaging aan. Gelukkig wordt daar ook naar geluisterd en gaan we vanaf het nieuwe jaar daar een switch in maken. Het is zo ontzettend fijn dat er wordt geluisterd en naar je kwaliteiten wordt gekeken.”

"Ik vertrouw erop dat als je dicht bij jezelf blijft dat je hier wel op kunt blijven vertrouwen. En dat het dan echt goed komt!”

En hoe ziet z’n pad er binnen Seven Stars verder uit? “Nou, niets staat eigenlijk vast op het moment. Natuurlijk zou ik nog steeds graag als accountmanager aan de slag gaan, maar voor nu zit ik ook op een goede plek. We doen het allemaal stap voor stap. Ik ben niet in een rush om bij een accountmanagement functie uit te komen. Maar het is ook weer niet zo vrijblijvend. Ik ga er naartoe werken om er uiteindelijk terecht te kunnen komen. Maar het is fijn om te weten dat er naar mijn kwaliteiten wordt gekeken en dat er de tijd en ruimte is om mezelf te ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat als de functie van accountmanager iets voor mij is, ik daar ook wel ga komen!”.

Voor mensen die net als hij ook een carrièreswitch willen maken heeft hij ook een goede tip: “Ik vind het moeilijk om iemand echt een tip te geven. Omdat het voor sommige mensen om wat voor reden dan ook verstandiger is om die keuze niet te maken. En je moet altijd een weloverwogen keuze maken. Maar in mijn geval ben ik teruggegaan naar de kern en heb ik echt gekeken naar mijn kwaliteiten. Ik vertrouw erop dat als je dicht bij jezelf blijft dat je hier wel op kunt blijven vertrouwen. En dat het dan echt goed komt!”

 Denk jij ook na over een carrièreswitch? En wil je het verschil maken in een rol die bij jou past? Lucky you! Wij zoeken nog versterking. Check hier onze vacatures.

 

 


Deel deze update

Nieuws

Mike's Memo: over verbindende communicatie

Daar issie: de laatste Mike's Memo van 2022. Onze gastblogger Mike sluit dit jaar af met een inspirerende column over verbindende communicatie. Want...

lees meer
Nieuws

Seven Stars heeft 'n nieuwe eigenaar

We zijn overgenomen door Axiom Partners. En we hebben in hen een héle fijne partner gevonden waarmee we d’r naar uitkijken samen onze ambities waar te...

lees meer
Nieuws

New Star: meet Larissa

Je leest het goed. Deze herfst hebben we nog een nieuwe Star kunnen toevoegen aan ons team. Meet onze Larissa! Ze is 31 jaar en woont samen met haar...

lees meer