Fotoimpressie
Fotoimpressie
Over ons

Starring Max: van ‘STAR’giair naar Recruitment Assistant

  • 22 juni 2022
  • 22-06-22
  • Geschreven door Kirsten
  • Kirsten
  • 2 minuten leestijd
  • 2 min

Onze Max kwam dit jaar als new 'STAR'giair binnen bij Seven Stars. Op Valentijnsdag startte hij met zijn stage bij team Belastingdienst. Nu, 5 maanden later, is de spark tussen Max en Seven Stars aan. Hij gaat een paar dagen per week aan de slag als Recruitment Assistant. Iets waar hij tijdens zijn stage hard voor heeft gewerkt. Tijd om hem eens aan de tand te voelen. Let’s go!

Je bent nog maar 5 maanden aan de slag als ‘STAR’giair binnen Sevens Stars en je mag blijven! “Ja, de tijd is snel gegaan. Dit is de eerste stage die ik voor mijn opleiding Bedrijfskunde mag lopen en daardoor wist ik niet wat ik kon verwachten van een stage. Maar het bevalt super goed! Ik voelde me welkom en kreeg ook het idee dat ik op mijn plek zat. Toen ik het aanbod kreeg om aan de slag te gaan als Recruitment Assistant wist ik ook dat ik deze kans met beide handen moest aangrijpen.”

“Ik voel me echt onderdeel van het team. Het is niet dat ik als stagiair alleen ondersteunende taken uitvoerde voor de rest van het team”

Het doel van Max zijn stage was om hem volledig in te werken als IT Recruiter.  “Tijdens mijn gesprekken met Sheelagh (Business Unit Manager van Team Belastingdienst) en Martijn (begeleider) werd dit doel meteen duidelijk. We begonnen met een onboarding waarbij er een planning lag voor de eerste 3 weken. De onboarding stond onder andere in het teken van het leren kennen van de organisatie, het team en andere medewerkers. Zo had ik elke dag een kennismaking met iemand van Seven Stars. Vervolgens kreeg ik een ander dagdeel van mijn collega’s Richelle of Martijn uitleg over systemen en processen. Ze hebben me goed meegenomen in de organisatie én werkzaamheden waardoor ik nu hier sta.”

Ook heeft Max nooit het gevoel gehad ‘maar’ stagiair te zijn. “Ik voel me echt onderdeel van het team. Het is niet dat ik als stagiair alleen ondersteunende taken uitvoerde voor de rest van het team. Aanvragen pakte ik bijvoorbeeld ook zelfstandig op. Natuurlijk krijg je daar ondersteuning bij wanneer nodig en kan ik voor hulp altijd terecht bij de rest van het team.”

En het harde werk leverde Max zijn eerste plaatsing op! “Ja, mijn allereerste plaatsing is toch wel iets waar ik trots op ben. Dat is uiteindelijk hetgeen waar Seven Stars omzet uit haalt. Het is dan ook gaaf dat je daar een bijdrage aan kunt leveren. Ook heb ik op het moment nog twee intakes kunnen regelen. Het is nu nog even afwachten of dit daadwerkelijke plaatsingen worden. Waar ik ook erg blij mee ben is dat ik mij op zakelijk gebied verder heb kunnen ontwikkelen. Deze ervaring had ik nog niet toen ik binnenkwam.”

Maar verandert er behalve je titel verder nog iets? “Nee, niet zoveel. Ik ben natuurlijk langzamerhand ingewerkt als Recruitment Assistant. Het proces daarin is niet heel anders dan bij een andere collega. Qua werkzaamheden kan ik op niveau van een reguliere medewerker meedraaien binnen het team. Natuurlijk komt er ook wat meer verantwoordelijkheid bij kijken. Maar dat vind ik juist een leuke uitdaging. Het enige dat wel gaat veranderen is het aantal uren dat ik ga werken. Tijdens mijn stage werkte ik vijf dagen per week. Nu is het de bedoeling dat ik één tot twee dagen per week voor Seven Stars ga werken. Maar dat is ook afhankelijk van mijn nieuwe lesrooster in september. In de zomervakantie heb ik uiteraard meer tijd.”

"Wees niet bang om fouten te maken. En neem je stage serieus! Doe je best. Deze ervaring gaat je op de langere termijn helpen in je professionele carrière"

Dat je een baan aangeboden hebt gekregen vanuit je stage is niet zomaar wat. Wat is je geheim? “Ik heb niet echt een geheim. Ik denk dat het vooral belangrijk is om jezelf te zijn. Wees niet bang om fouten te maken. En neem je stage serieus! Doe je best. Deze ervaring gaat je op de lange termijn helpen in je professionele carrière. Ga er niet in met een instelling van: ‘Ik moet van school stagelopen’. Je doet het niet voor school, het is een investering in jezelf. Een stage helpt je bij je eigen professionele ontwikkeling en je kunt er zoveel meer leren dan op school. De bottomline is denk ik: zie het niet als verplichting, maar als investering in jezelf”

Wil jij ook veel verantwoordelijkheden tijdens je stage? Het verschil maken in een rol die bij jou past? En misschien net als Max doorgroeien binnen een organisatie? Lucky you! Wij zoeken nog versterking. Check hier onze stage vacatures.

 


Deel deze update

Nieuws

New Star: Meet Carla

We hebben weer een nieuwe ster in ons midden. Meet onze nieuwste STAR: Carla. Een actieve en sportieve dame die haar baan bij Defensie heeft ingeruild...

lees meer
Nieuws

New Star: meet Daphne

A new rising star! Meet onze Daphne. Een leergierige dame die ook graag in contact is met mensen. Eigenschappen die perfect passen bij haar nieuwe...

lees meer
Nieuws

Seven Stars wint aanbesteding het Deltion College

Het Deltion College heeft ons geselecteerd als preferred supplier voor de inhuur van ICT professionals! Dat betekent dat wij de komende 2 jaar ICT...

lees meer