Fotoimpressie
Fotoimpressie
Nieuws

Starring Yannick: over zijn groei binnen Seven Stars

  • 10 juni 2022
  • 10-06-22
  • Geschreven door Babs
  • Babs
  • 2 minuten leestijd
  • 2 min

Ontwikkeling, groei en werkgeluk. Drie belangrijke pijlers binnen Seven Stars. Wij vinden dat je regie hebt over je eigen werk(geluk). En dus krijgen én pakken onze collega’s kansen. Zo ook onze Yannick. In maart 2020 startte hij bij ons als IT Recruiter. Afgelopen april groeide hij door naar Accountmanager. Een stap waar hij hard voor gewerkt heeft. Hij neemt ons mee in zijn groeiproces, lees je mee?

Wauw, 2 jaar Seven Stars en een nieuwe rol, dat moet goed voelen! “Yes, dat doet het zeker. Het is voorbij gevlogen! Ik begon 2 weken voordat corona uitbrak bij Seven Stars, die timing was dus best lastig, maar ondanks de letterlijke afstand heb ik mij al die tijd betrokken gevoeld.”

Zonder enige ervaring in IT of arbeidsbemiddeling startte Yannick als IT Recruiter, maar die stip naar Accountmanager zette hij direct op de horizon. “Bij mijn 1e sollicitatiegesprek heb ik het al aangegeven. Maar ik ben heel blij dat ik als recruiter begonnen ben. Ik heb nu beide kanten gezien, heb kunnen groeien in deze branche en dat maakt mij juist nóg krachtiger in mijn huidige rol. Als IT Recruiter ben je gefocust op de kandidaat, als Accountmanager op de opdrachtgever. Ik weet beide te begrijpen én te vinden en breng dat nu samen.”

"Ik heb nu beide kanten gezien, recruitment en accountmanagement. Dat maakt mij juist nóg krachtiger in mijn huidige rol.”

Maar wat maakte nou dat hij die stap naar Accountmanager wilde maken? “Het op pad zijn. Als IT Recruiter zit je voornamelijk op kantoor, als Accountmanager ben je meer onderweg. De persoonlijke gesprekken met professionals, partners en opdrachtgevers op hun eigen locatie vind ik fantastisch. Je komt op de locatie, daar waar het vraagstuk ligt. Je krijgt er een gevoel bij en je weet wat er speelt. Dat is gewoon anders dan via de telefoon.”

Naast het meer onderweg zijn heeft Yannick er een andere mooie uitdaging bij gekregen: new business. “Ja, dat is wel even andere koek! Ik heb nog geen ervaring in new business genereren, maar ik doe dat op een manier die bij mij past en blijf dicht bij mezelf. Cold calling is een optie, maar je blijft één van de vele telefoontjes. Ik ben altijd op zoek naar: waar heb ik een lijntje? Kan ik ergens lauw of zelfs warm binnenkomen? Puur vanuit mijn eigen netwerk. Ik heb op veel verschillende plekken gevoetbald: Drenthe, Friesland en Overijssel. Ik heb op diverse scholen gezeten. Zo kijk ik waar ik wie nog ken en waar ze tegen IT vraagstukken aanlopen.”

Naast zijn voetbalnetwerk is Yannick ook druk bezig om een nieuw netwerk op te bouwen. Iets wat ook weer past bij die rode draad: voetbal. “Ik doe dingen alleen als ze bij me passen. Zo ben ik op zoek gegaan naar een Businessclub om bij aan te sluiten. Bij die van SC Heerenveen vond ik wat ik zocht. Als pilot zijn we nu ingestapt tot einde van het seizoen. Het is een businessclub met ruim 500 leden, allemaal in het noorden, voornamelijk Friesland. Hier liggen nog mooie kansen voor Seven Stars! Met het Business voetbalteam voetballen we tegen andere businessclubs in het land, zoals laatst tegen FC Groningen. Samen voetballen, daarna dineren en de wedstrijd kijken. Naast dat het leuk is, is het natuurlijk mijn taak om hier succes uit te halen. Maar het is niet voor niets: sport verbindt en verbroedert.”

Dat zijn mooie, nieuwe uitdagingen waar Yannick de komende tijd mee aan de slag kan. En die nieuwe uitdaging geeft weer nieuwe energie. “Helemaal waar. Ik ervaar oprecht dat ik de regie heb over mijn eigen werk(geluk) bij Seven Stars. Ik krijg vrijheid, mag mijn eigen prioriteiten stellen en er is ruimte voor mijn ideeën.”

"Ik ervaar oprecht dat ik de regie heb over mijn eigen werk(geluk) bij Seven Stars. Ik krijg vrijheid, mag mijn eigen prioriteiten stellen en er is ruimte voor mijn ideeën.”

Nu is het tijd om het verschil te maken als Accountmanager in het regio Noord. “Yes! En dat ga ik zeker doen. Door creatief te zijn, dicht bij mezelf te blijven en mijn netwerk en kennis in te zetten. Daarmee móét dat vonkje gewoon overslaan!”

Yannick heeft ook nog een tip voor mensen die binnen hun eigen organisatie ook een volgende stap willen maken: “Steek het niet onder stoelen of banken. Maak het bespreekbaar en ga er met de volle 100% voor! Als je iets echt wilt, geeft dat nieuwe energie.”

 

Wil jij ook écht werkgeluk ervaren? Het verschil maken in een rol die bij jou past? En ben je op zoek naar een gave job bij een top werkgever? Lucky you! Wij zoeken nog versterking. Solliciteren doe je hier.


Deel deze update

Nieuws

Seven Stars verlengd top 3 notering Nederlandse IT flexmarkt

Yes! We zijn staan voor het 2 e jaar op rij in de top 50 van de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100. Daarnaast behouden we ook onze top 3 notering binnen...

lees meer
Kennisdeling

Mike's Memo: over high-performance teams

Yes! Nieuw kwartaal, nieuwe Mike’s Memo. Onze gastblogger Mike heeft weer een mooi artikel voor jullie geschreven. De column staat dit keer in het...

lees meer
Nieuws

Seven Stars Seventies Party

2021 was een succesvol jaar voor Seven Stars. Naast dat wij zijn uitgeroepen tot één van de snelst groeiende ondernemingen van Nederland door FD...

lees meer