Fotoimpressie
Fotoimpressie
Nieuws

Starring Corianna: haar rol als Head of People & Culture

  • 19 januari 2022
  • 19-01-22
  • Geschreven door Babs
  • Babs
  • 2 minuten leestijd
  • 2 min

Wat een gave functietitel hé. En die zegt het eigenlijk al: Corianna staat aan het hoofd van onze mensen en onze cultuur. Zij zorgt (samen met het team natuurlijk) dat hét sparkt. Het? Ja. Onze mensen. Onze cultuur. Onze strategie. Belangrijke dame dus! Tijd om haar eens het hemd van het lijf te vragen. Let’s do IT!

Laten we beginnen bij de basis. Een nieuwe rol en een - inmiddels niet zo nieuwe – star. Want hoe kwam ze nou eigenlijk bij Seven Stars terecht vorig jaar? Corianna: “Zoals je het beste terecht kan komen bij een nieuwe organisatie: via, via. Ik was enorm verrast na het eerste koffiemoment. Waarom? Omdat er nog zoveel mogelijk is. Het inrichten van de rol en het aansluiten bij de behoefte. Wat me ook aansprak waren de jonge mensen, de energie en de drive én niet onbelangrijk: de IT branche. Ik vind technologische ontwikkelingen interessant en hallo, IT is de toekomst!”  

"Ik was enorm verrast. Wat me ook aansprak waren de jonge mensen, de energie en de drive én niet onbelangrijk: de IT branche.”

Goed. Ze koos dus voor Seven Stars. Yay! En daarmee werd ze Head of People & Culture. Maar wat houdt die mooie functietitel nou eigenlijk in? Corianna: “Het is natuurlijk een hippe en moderne titel die past bij een hip en modern bedrijf als Seven Stars. In de basis ben ik eindverantwoordelijk voor HR. Dat houdt aan de ene kant in het maken van een professionaliseringsslag als het gaat om HR beleid, structuur aanbrengen en kaders stellen. Aan de andere kant is het mijn taak om vanuit scaling-up te kijken hoe je de people strategie kan aansluiten bij de groeistrategie.”

Klinkt heel strategisch hé. Maar dat is de rol niet volledig, want onze Corianna houdt ook van aanpakken, daar zie je die pragmatische kant. “Ik wil geen functie die heel abstract is. Juist die combinatie van strategisch en pragmatisch maakt het leuk én uitdagend. Kijk, HR ligt in de lijn – de leidinggevende is primair verantwoordelijk voor zijn/haar mensen. Maar als het nou een HR vraagstuk betreft en het komt langs mijn bureau, dan kijk ik of ik verder kan helpen of expertise moet inschakelen. Het is belangrijk om dicht bij de mensen te blijven, dat vind ik ook leuk. Op die manier zie ik wat er speelt en waar de behoefte ligt. Met die informatie en de organisatiedoelstellingen bepaal ik de HR thema’s. Want ja, ik kan wel zeggen dat iets belangrijk is, maar het moet uiteindelijk wel passen bij de mensen en de organisatie.”

"Het is belangrijk om dicht bij de mensen te blijven, dat vind ik ook leuk. Op die manier zie ik wat er speelt en waar de behoefte ligt.”

Binnen Seven Stars zijn er een aantal thema’s die (gaan) spelen. Denk bijvoorbeeld aan corporate recruitment, onboarding, learning & development, optimalisatie van processen, maar vooral ook werkgeluk. “Ik ben ervan overtuigd dat je regisseur bent van je eigen loopbaan en werk(geluk). Vanuit de organisatie zullen we altijd faciliteren, maar onze mensen bepalen hun eigen behoefte, zij hebben dus de regie. Of het nou gaat om persoonlijke ontwikkeling of een opleiding ten behoeve van het werk.”

“Wij staan voor persoonlijke aandacht voor onze IT professionals, maar dan is het ook van belang dat we onze eigen mensen die oprechte aandacht geven. Want daarmee werken we aan een duurzame toekomst van Seven Stars. Onze eigen mensen verdienen met dit geld hun boterham, maar vergeet niet dat er nog eens 600 tot 1000 families ook met hun werk – via ons als IT-flex regisseur – hun geld verdienen. Waar ik dus vooral naar kijk is: we zijn al succesvol, maar hoe blijven we succesvol. Een mooie uitdaging!” 

Wil jij meer weten over Corianna haar rol? Sparren over een HR thema? Of wil je graag onderdeel worden van ons sterrenteam? Neem dan contact met haar op! (0651014687/corianna@sevenstars.nl)


Deel deze update

Nieuws

7 tips om deze Blue Monday door te komen

Blue Monday. Toch wel de meest deprimerende dag van ’t jaar. Het coronavirus heerst nog steeds, het is koud buiten en misschien heb je je goede...

lees meer
Kennisdeling

Seven Stars Facts Q3 2021

Het is weer tijd voor facts! De cijfers die ervoor zorgen, dat jij weet wat er speelt op de IT arbeidsmarkt. Wat zijn de populairste IT functies?...

lees meer
Nieuws

New Star: meet Gerben

Ja hoor, wij zijn weer een sterspeler rijker: meet Gerben. Geboren en getogen in Lemmer en al meer dan 5 jaar ervaring in arbeidsbemiddeling. Wat een...

lees meer