Fotoimpressie
Fotoimpressie
Kennisdeling

Seven Stars Facts Q3 2021

  • 2 december 2021
  • 02-12-21
  • 2 minuten leestijd
  • 2 min

Het is weer tijd voor facts! De cijfers die ervoor zorgen, dat jij weet wat er speelt op de IT arbeidsmarkt. Wat zijn de populairste IT functies? Welke steden hebben de meeste IT vacatures op het moment? Deze facts hebben we samen met Jobdigger uitgezocht. Lees je mee?

 

1Geen dip in aantallen IT vacatures Q3

 Het aantal IT vacatures is ten opzichte van vorig jaar met 40% gestegen. Ten opzichte van vorig kwartaal zien we een lichte daling van -0,6% in het aantal IT vacatures, waar we normaal in Q3 een grotere daling zien. De verwachting is dat de lichte daling van Q3 zich in Q4 ombuigt naar een stijging in het aantal IT vacatures.

               

Bron: Jobdigger, 2021

 

2Meest populaire IT functies

 De top 3 van meeste populaire IT functies is ten opzichte van vorig kwartaal weer iets veranderd. In de top 3 staat dit kwartaal Systeembeheerder op plek 2, deze functie vervangt de .NET developer. De functie Systeembeheerder is niet eens de grootste stijger van dit kwartaal, dat is namelijk de Data Engineer die een stijging van 10,5% laat zien. De grootste daler dit kwartaal is Medewerker Support ICT, deze zakt met -15,2%. Toch blijft deze functie op plek nummer 1 staan van de meest populaire IT functies op mbo niveau.

 

De top drie populairste IT functies zien er nu zo uit:

-Java Developer

-Systeembeheerder

-Business Analist

         

De top 3 stijgers en dalers in IT vacatures ten opzichte van Q2

 

           

 

Als we Q3 vergelijken met Q2 zien we dat populairste IT functies op mbo niveau niet veranderd zijn. Plek 5 van wo en hbo zijn daarentegen wel veranderd! Op wo niveau is Java Developer vervangen voor Projectleider ICT. Op hbo niveau is Projectleider ICT vervangen voor Functioneel Beheerder.

  

Bron: Jobdigger, 2021

 

 3Lichte stijging IT vacatures bemiddelaars

 Waar we vorig kwartaal nog een daling van de aantal interim IT vacatures zagen, zien we nu een lichte stijging van 3%. Het aantal vaste IT vacatures laat wel een daling zien van -4% ten opzichte van Q2.

 

 

Als we Q3 van 2021 en Q3 van 2020 vergelijken, zien we een enorme stijging van 40% in het aantal IT vacatures. De interim opdrachten zijn met 30% gestegen. Het aantal vaste opdrachten steeg ook flink, dit was zelfs 55%!

Bron: Jobdigger, 2021

 

 

4Amsterdam aan kop in IT vacatures

 De vraag naar IT professionals verschilt erg sterk per provincie. Maar hoe doen de steden het eigenlijk? Samen met Jobdigger hebben we een top 10 samengesteld. De top 10 grootste steden op de Nederlandse IT arbeidsmarkt, zijn goed voor 48% van alle IT vacatures. Op nummer 1 staat Amsterdam met 14%. Utrecht volgt met 10% en op plek 3 staat Rotterdam met 6% van alle IT vacatures. De provincies Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland hebben zelfs 2 steden in de top 10 staan.

         

 

Bron: Jobdigger, 2021

 


De IT arbeidsmarkt blijft altijd in beweging. We zagen dit kwartaal een flinke stijging van het aantal interim opdrachten.

 

Ben jij nog op zoek naar een nieuwe interim opdracht? Bij Seven Stars vind je ‘m zo! Neem een kijkje op onze professionals pagina.

Benieuwd naar de verdere ontwikkelingen in de IT arbeidsmarkt? Houd onze socials in de gaten!


Deel deze update

Nieuws

New Star: meet Gerben

Ja hoor, wij zijn weer een sterspeler rijker: meet Gerben. Geboren en getogen in Lemmer en al meer dan 5 jaar ervaring in arbeidsbemiddeling. Wat een...

lees meer
Nieuws

New Star: meet Carmen

Ons team heeft ver(ster)king: Carmen! Deze New Star ging afgelopen maandag bij ons aan de slag als HR medewerker. Na het eerste gesprek wist ze het...

lees meer
Nieuws

Starring Richelle: hoe haar rol als fieldmanager het verschil maakt

Zij maakt het verschil. Ja, echt hoor! Als fieldmanager is het Richelle haar taak om persoonlijk contact te houden met de door ons ingezette...

lees meer