Fotoimpressie
Fotoimpressie
Nieuws

Starring Richelle: hoe haar rol als fieldmanager het verschil maakt

  • 29 oktober 2021
  • 29-10-21
  • Geschreven door Babs Hogeveen
  • Babs Hogeveen
  • 2 minuten leestijd
  • 2 min

Zij maakt het verschil. Ja, echt hoor! Als fieldmanager is het Richelle haar taak om persoonlijk contact te houden met de door ons ingezette professionals bij de Belastingdienst. Zo blijven we op de hoogte van ontwikkelingen, maar investeren we ook in het écht beter leren kennen van onze professionals. Maar wat houdt ‘fieldmanagement’ nou precies in? En hoe onderscheiden wij ons hiermee van de rest? Richelle vertelt je er alles over! Lees je mee?

Laten we maar beginnen bij het begin dan. Wat houdt fieldmanagement in? Richelle: ‘Het woord zegt het eigenlijk al: zodra mensen in het ‘field’ zitten, dus het werkveld in gaan. Bij ons houdt dat in wanneer een professional geplaatst is op een opdracht bij één van onze opdrachtgevers.” Ze starten hun opdracht en vanaf dat moment neemt Richelle het contact over. Tenminste: voor professionals die aan de slag gaan bij de Belastingdienst. 

Richelle startte als IT recruiter bij ons maar groeide al snel door naar de rol van fieldmanager. Normaal gesproken valt fieldmanagement bij ons onder de taken van een accountmanager. “De Belastingdienst is echter één van onze grootste opdrachtgevers en voor onze accountmanager was het optimaal bedienen van de klant én onze professionals de aandacht geven die ze verdienen gewoon te veel om alleen te doen. Nu doen we het samen.”

"De rol van fieldmanager past mij als een jas want ik vond het altijd al leuk om aan de kant van de professional te staan en hiermee ontzorg ik onze accountmanager!”

Maar wat bespreek je nou in zo’n gesprek? “Nou, dat verschilt heel erg per professional. De insteek is natuurlijk altijd de opdracht en het werk, maar inmiddels heb ik met veel van onze professionals ook een goede band opgebouwd. Er worden dus ook zeker persoonlijke dingen gedeeld en dat maakt mijn werk nou juist zo leuk!” Het algehele doel is natuurlijk om contact te houden met de professional. Zit ‘ie lekker op z’n plek? Loopt de opdracht binnenkort af of zijn er zaken die spelen waarbij we kunnen ondersteunen? Onze Richelle zit er bovenop!

Maar niet alleen dat. Want juist door in contact te blijven met de professionals leer je ook de omgeving waar zij werken beter kennen. “De Belastingdienst heeft een hele grote IT omgeving en bestaat uit heel veel verschillende onderdelen en afdelingen. Overal gaat het nét weer even anders. Iedereen die wij ingezet hebben kan natuurlijk iets vertellen over de afdeling waar hij of zij werkt. Wij gebruiken die informatie vervolgens weer in ons recruitmentproces. Iedere leverancier krijgt bij een aanvraag een globaal stuk tekst, maar wij weten dat in veel gevallen aan te vullen met de informatie vanuit onze professionals. Super waardevol!”

De frequentie en locatie verschilt nog wel eens. “Hoe vaak we afspreken laat ik aan de professional. De locatie… ja, het liefst fysiek natuurlijk! Maar corona heeft flink roet in het eten gegooid de afgelopen anderhalf jaar. Pre-corona zat ik zo’n twee dagen per week bij de Belastingdienst en dronk ik de hele dag kopjes koffie en thee met onze professionals. Op dit moment gaat alles digitaal. Heeft ook z’n charme moet ik eerlijk zeggen: je ziet en spreekt iemand in zijn of haar thuissituatie. Er komt nog wel eens een kind of huisdier langs, dat is erg leuk!” 

"We merken dat onze professionals, met name freelancers, bij ons het gevoel hebben toch ergens bij te horen en dat wordt enorm gewaardeerd!”

Maar wat doen wij dan nu anders dan onze concullega’s? “Ik krijg regelmatig terug dat er vanuit andere partijen niet aan fieldmanagement wordt gedaan, zeker niet vanuit partijen die net als wij ‘broker’ zijn. Onze professionals zijn namelijk niet bij ons in dienst, we bieden ze geen coaching of opleidingstrajecten. Dat is natuurlijk anders voor een detacheerder die zijn ‘eigen mensen’ daar heeft ingezet. Dat is dus misschien nog wel het mooiste, wij zijn het namelijk niet ‘verplicht’ maar we doen het dus wél, want daarmee maak je het verschil!”

 

Wil jij ook via ons werken bij de Belastingdienst? Dagelijks ontvangen wij nieuwe opdrachten. Check onze openstaande opdrachten of neem contact op met Richelle! (richelle@sevenstars.nl / 0630202705)


Deel deze update

Nieuws

Seven Stars voor zesde keer FD Gazelle

Yes! Voor de 6e keer zijn wij uitgeroepen tot één van de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Wij zijn genomineerd in de regio Oost en voor...

lees meer
Nieuws

Ster(k) partnership: De Librije & Seven Stars

Vol trots lanceren we onze nieuwe referral recruitment campagne ‘Sterren voor Sterren’ voor de werving van nieuw talent voor onze organisatie. Draag...

lees meer
Nieuws

Seven Stars wint voor derde keer op rij aanbesteding Belastingdienst

De Belastingdienst heeft ons voor de derde keer op rij geselecteerd als preferred supplier voor de inhuur van ICT professionals. Dat betekent dat wij,...

lees meer