Fotoimpressie
Fotoimpressie
Nieuws

Starring Carolien: het samenwerkingsproject Werk & Inkomen bij de Penitentiaire Inrichting in Zwolle

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Babs Hogeveen
  • Babs Hogeveen
  • 2 minuten leestijd
  • 2 min

Ja, de Penitentiaire Inrichting. We horen je denken: waarom deze samenwerking? Nou, daar vertelt onze Carolien graag meer over! Als accountmanager voor onze opdrachtgever Dienst Justitiële Inrichtingen managet zij dit project. Lees je mee?

Training Werk & Inkomen
Laten we bij het begin beginnen. Het samenwerkingsproject is ontstaan vanuit de Europese aanbesteding voor Dienst Justitiële Inrichtingen. Als preferred supplier wordt gevraagd om een bijdrage te leveren in de vorm van een zogeheten ‘social return’ component. Als Seven Stars leveren we hierin een bijdrage aan de training Werk & Inkomen.

“Het is iedere keer een training van zes tot zeven bijeenkomsten. Met deze training helpen we gedetineerden re-integreren in de maatschappij. Van hoe maak je een goede profielfoto tot het opmaken van een cv – alles komt aan bod. Ze leren hoe ze een goede motivatie kunnen schrijven en hoe ze hun voicemail zakelijk inspreken. In de eerste zes bijeenkomsten bespreken we alle onderwerpen en de laatste bijeenkomst brengen we het in de praktijk met een rollenspel. Na de training blijven we dat rollenspel herhalen, totdat de gedetineerde vrijkomt.” aldus Carolien.

De sollicitatietraining geeft Carolien samen met Wim. Wim is van de PI in Zwolle en docent daar. Hij geeft naast deze training ook Nederlands, rekenen en burgerschap. Binnen de PI in Zwolle zijn er lokalen waar gedetineerden cursussen, opleidingen en trainingen kunnen volgen. Op inschrijving en wanneer een gedetineerde hiervoor in aanmerking komt, kan er ook gebruik gemaakt worden van een computer. De computers zijn enkel beschikbaar voor het zoeken naar werk op vacaturesites of voor het schrijven van een motivatiebrief of cv. Carolien: “Het is allemaal erg goed georganiseerd. Gedetineerden kunnen zich inschrijven voor het gebruik van een computer of lokaal en als ze ervoor in aanmerking komen dus ook voor deze training.”

"Voor de gedetineerden is dit project erg belangrijk. Zij krijgen het gevoel dat ze geholpen worden en die hulp van buitenaf zal hun later verder helpen.”

Veilige omgeving
Niet iedereen kan natuurlijk zomaar de PI binnenstappen. Onze collega’s zijn goed voorbereid. Niet alleen hebben zij een VOG moeten aanvragen en zijn ze gescreend, maar ook hebben zij een veiligheidstraining gehad. “Je leert in zo’n training over het reilen en zeilen in de PI, wat te doen in noodgevallen en waar je wel of niet over mag praten. Je moet het zo zien: eigenlijk word je opgeleid als iemand die voor DJI zelf werkt, zo ben je echt op alles voorbereid.”

Toegevoegde waarde
Als Seven Stars proberen we met dit project echt van toegevoegde waarde te zijn bij het re-integratie traject van de gedetineerden. Er is al een uitzendbureau waar DJI mee samenwerkt maar ook wij kijken nu naar mogelijkheden en bedrijven om mee samen te werken. Carolien: “Op die manier weten de bedrijven al dat het gaat om een gedetineerde, maar hoeven zij dat niet tijdens een sollicitatiegesprek uit te leggen en dat is voor hen veel fijner.”  

Ook voor Carolien persoonlijk is het een mooie toevoeging op haar werkzaamheden als accountmanager. “Natuurlijk was het aan het begin heel erg spannend, je komt niet dagelijks in een gevangenis. Maar inmiddels heb ik mijn weg gevonden en vind ik het super gaaf om een bijdrage te leveren aan zo’n mooi project.” 

"We kunnen met deze training echt het verschil maken voor iemand en ik ben trots dat ik daar een bijdrage aan kan leveren!”

 

Ben jij of ken jij nou een bedrijf in de regio van Zwolle die hierin met ons zou willen samenwerken? “Neem dan contact met mij op. We bespreken de mogelijkheden en wie weet maken wij straks samen het verschil voor iemand!” (carolien@sevenstars.nl / 0648812301)


Deel deze update

Nieuws

New Star: meet Yvonne

Meet Yvonne: onze nieuwste ster! De afgelopen zes jaar woonde ze in Amerika. Deze sportieveling kwam twee maanden geleden terug naar Nederland. Nu...

lees meer
Kennisdeling

Seven Stars Facts Q2 2021

Ieder kwartaal delen we facts. Cijfers die inzicht geven in de ontwikkelingen binnen de IT arbeidsmarkt. Wat is de vacatureontwikkeling? In welke...

lees meer
Nieuws

New Star: meet Corianna

Onze Corianna. Ja, onze! Want 1 september is ze bij ons gestart als Head of People & Culture. Met meer dan 14 jaar ervaring in diverse HR rollen gaat...

lees meer