Fotoimpressie
Fotoimpressie
Nieuws

Starring Astrid: haar nieuwe rol als teamlead en het werken in Team Midden Nederland

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Babs Hogeveen
  • Babs Hogeveen
  • 2 minuten leestijd
  • 2 min

Onze Astrid is inmiddels een bekend gezicht voor velen. Al meer dan vier jaar werkt ze bij ons en tot november 2020 vervulde ze de rol van accountmanager. Nu is ze teamlead. We vroegen haar naar deze switch, de teamdynamiek en hoe het haar bevalt.

 “Het bevalt heel erg goed, het is wel echt een andere rol dan ik hiervoor had en ook meer divers dan ik had verwacht. Het fijne vind ik dat ik nu zelf écht verantwoordelijkheid draag, richting kan bepalen en door kan pakken wanneer het nodig is.”

De ambitie om leiding te geven had Astrid niet zozeer en toch vervult ze nu een leidinggevende rol. “Waar ik sterk in ben is strategisch meedenken en ik vind organisatiekunde heel interessant. Ik was al een tijdje in gesprek met de directie over een volgende stap. Mijn ambitie was om een nog bredere en impactvollere bijdrage te leveren aan de organisatie, ik wist alleen nog niet wat het ging worden. En toen veranderde de organisatie, we gingen werken in multidisciplinaire teams en dat bracht nieuwe functies met zich mee. Ik ben nu tevens onderdeel van het MT waarbij ik mijn bijdrage kan leveren in de tactisch/strategische koers van onze organisatie.”

"Toen ik de functieomschrijving van teamlead las dacht ik: ja, dit is de volgende stap voor mij!”

Eerder heeft Astrid een eigen bedrijf gehad en zij vervult een bestuursfunctie bij het dierenasiel in Zwolle, dus ervaring heeft ze. “Maar het echte leidinggevende onderdeel van de functie zoals collega’s coachen en begeleiden, ze het beste uit zichzelf laten halen, moet ik dus ook nog leren, maar daarin word ik vanuit de organisatie goed begeleid.”

Teamwork makes the dream work
Het werken in multidisciplinaire teams ging voor Team Midden heel natuurlijk. Voordat onze organisatie zo ging werken, werkte Astrid op deze manier al samen met bijvoorbeeld onze Sales Support collega Manuella.

"Voor mij was het echt een verademing dat we als Seven Stars multidisciplinair gingen werken. Het werkt zo prettig, onze opdrachtgevers zijn er ook heel blij mee.”

De eerste periode was even doorpakken in het team, Team Midden was namelijk qua teamcapaciteit nog niet compleet op dat moment. “Het was een uitdaging en dat hebben we samen met het team opgevangen. Iedereen stond er voor elkaar. Ze gunnen elkaar alles, iedere plaatsing of intake is even belangrijk.” 

“Wat voor mij echt heel erg leuk was, is dat ik mijn eigen team mocht bouwen. We hebben met het team samen de gesprekken gedaan en als niet iedereen het eens was, dan ging het niet door. We werken 40 uur per week met elkaar samen en dan is het echt belangrijk dat je een goede match hebt. Daar zijn we nu heel blij mee, het klikt en het voelt goed. We hebben allemaal wel ergens een gemene deler en dat is heel mooi!”

"Ik vind het mooi om te zien hoe iedereen elkaar respecteert, waardeert en het beste in elkaar naar boven haalt. De combinatie van écht professioneel en kwalitatief heel goed zijn, hard werken maar samen ook heel veel lol maken.”

Samen Seven Stars
De organisatiestructuur van Seven Stars bestaat uit drie regioteams die worden ondersteund door een support team. Maar hoe zorgen we er nou voor dat we samen één Seven Stars blijven? Astrid: “Dat begint natuurlijk al bij de teamleads. Wij houden elkaar onderling op de hoogte en werken nauw samen, we voeren één beleid samen met de directie. Als er iemand bij ons in het team start als recruiter bijvoorbeeld, kijkt diegene ook mee in de andere teams. Zo leren we van elkaar!”

Rising stars
Team Midden is zo goed als compleet, maar ze zoeken nog een ‘STARgiaire’. “Wij zijn er van overtuigd dat studenten hier heel veel kunnen leren. Hoe werkt het bedrijfsleven, wat doen wij nou, wat houdt arbeidsbemiddeling in? etc. Wij vinden het leuk om mensen te helpen en hen wat te leren. Stagiaires zijn onze collega’s van de toekomst!”

Astrid haar tip om te solliciteren? “Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar schrijf een passende motivatie. Waarom denk jij dat jij de juiste match bent? We zien nog te vaak dat we enkel een cv toegestuurd krijgen of een motivatie die duidelijk naar meer organisaties gaat. Daar prikken wij doorheen, dat is ons werk!”

"Wij zijn heel blij als iemand bij ons komt werken, maar wij willen ook dat diegene blij is dat ‘ie bij ons komt werken. Het moet van twee kanten komen!”


Deel deze update

Nieuws

New Star: meet Patricia

Yes! We zijn weer een ster rijker: meet Patricia. Half juli startte zij als recruiter in Team Midden. Deze dame komt vers uit de schoolbanken, dit...

lees meer
Over ons

Starring Jack: zijn rol als teamlead en het werken in een multidisciplinair team

Werken in een multidisciplinair team. Inmiddels zijn de teamleads en hun teams alweer ruim acht maanden onderweg. We vroegen teamlead Jack over zijn...

lees meer
Nieuws

Seven Stars wint, samen met partner Get There, voor tweede keer op rij aanbesteding CJIB

Het CJIB heeft ons opnieuw geselecteerd als preferred supplier. Dat betekent dat wij, net als de afgelopen vier jaar, ook de komende vier jaar IT...

lees meer