Fotoimpressie
Fotoimpressie
Nieuws

Starring Najat: haar nieuwe rol als Bid & Compliance Manager

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Babs Hogeveen
  • Babs Hogeveen
  • 3 minuten leestijd
  • 3 min

De afgelopen tijd hebben we een aantal van onze collega’s in de spotlight gezet met de carrièreswitch die zij maakten. Ook onze Najat maakte een soort van switch, zij ruilde namelijk afgelopen april haar functie als contractbeheerder bij Team Noord in voor een rol als Bid & Compliance Manager binnen onze supportorganisatie. We vroegen haar een blog te schrijven hierover. Lees je mee?

De passie voor het security en compliance vak begon tijdens mijn studie Informatiedienstverlening & Management. Tijdens deze studie kon je je focussen op het technische gedeelte van bedrijfsinformatica, maar ook het functionele en juist het snijvlak daarvan sprak mij meteen aan. Ik ben geen IT’er, maar ik snap IT wel. Ik kon daardoor de vertaalslag maken van de technische naar de functionele kant en andersom. Ik had een prachtige afstudeeropdracht bij Achmea en schreef daar een adviesrapport over het verhogen van het kennis- en bewustzijn niveau van de medewerker op de werkvloer. 

"Ik ben geen IT’er, maar ik snap IT wel.”

Na mijn afstuderen ging ik aan de slag als Security Consultant. Maar na een half jaar ging de telefoon. Het was Achmea. Of ik terug wilde komen om het adviesrapport dat ik geschreven had op te zetten en uit te rollen. “Maar dat kan niet, want ik ben nu consultant!” was mijn eerste reactie. Maar waar een wil is, is een weg en daarmee huurde Achmea mij in en heb ik in twee jaar tijd een geheel awareness programma van A tot Z opgezet en uitgerold. Dat was zo mooi en leerzaam om te doen! Uiteindelijk heb ik heel wat jaren ervaring opgedaan als Security en Business Consultant en heb ik veel grote organisaties gezien. Daarna ben ik er een tijdje uit geweest om mij te focussen op mijn gezin. Toen ik op een gegeven moment de vacature van Contractbeheerder Team Noord tegenkwam dacht ik: dat lijkt me weer een mooie opstap voor nu. En zo geschiedde. Ik tekende een contract voor zeven maanden als vervanging van een collega met zwangerschapsverlof.

Het leuke is dat de rol van contractbeheerder niet per se paste bij wat ik hiervoor gedaan had, maar dat ik dat wel passend heb gemaakt en daarmee mezelf veel breder ingezet heb voor mijn team. Ik onderhield zelf het contact met professionals, partners en opdrachtgevers in plaats van via een recruiter of accountmanager. Dat stukje ontzorgen dat past mij wel!

Na een paar maanden had ik een gesprek met Ronald, onze CCO. Hij vroeg zich af hoe het ging en wat me was opgevallen binnen onze organisatie. Met mijn ervaring op zak noemde ik in dat gesprek een aantal aspecten die de organisatie zou helpen in haar professionaliseringsslag. Het was op dat moment een advies vanuit mij. Vanuit dat advies en gesprek met Ronald heb ik daarna meerdere gesprekken gevoerd met het directieteam. Mijn kennis, ervaring en ambitie sluit perfect aan bij die van de organisatie waardoor we uiteindelijk gezamenlijk een nieuwe functie hebben gecreëerd. Over deze nieuwe functie was ik direct enthousiast! Ondanks dat ik binnenkwam tijdens corona voelde het hier gewoon goed: fijne sfeer, informeel, hard werken maar ook keihard lachen en dat past gewoon helemaal bij mij. Ik had niks gepland na mijn tijdelijke contract, dus toen deze kans zich voordeed dacht ik: “Dit ga ik gewoon doen!”

Het feit dat ik dit vertrouwen krijg vanuit de organisatie na zo’n korte periode, geeft natuurlijk een goed gevoel. Ik mag iets gaan doen waarvan ik het gedeeltelijk nog niet eerder gedaan heb. Ik mag het zelf invullen, ontwikkelen en bedenken en dat met alle vertrouwen vanuit de organisatie dat ik dit kan. En ja, dán zit ik in mijn element – dan kan ik shinen!   

"Ik mag het zelf invullen, ontwikkelen en bedenken en dat met alle vertrouwen vanuit de organisatie dat ik dit kan. En ja, dán zit ik in mijn element – dan kan ik shinen!”

Mijn nieuwe rol als Bid & Compliance Manager binnen de supportorganisatie is eigenlijk onderverdeeld in verschillende aspecten. Bidmanagement richt zich op onze aanbestedingen. Als organisatie willen we hierin een professionaliseringslag maken. Ook tendermanagement willen we beter gaan inrichten en beleggen binnen onze organisatie als onderdeel van onze supportorganisatie, faciliterend aan de regionale teams. Hoe dit in relatie staat tot het compliance stuk? Dat is natuurlijk mijn achtergrond, mijn basis. Ook hiervoor ga ik een beleid schrijven – waarin alles wordt opgenomen: risicomanagement, informatiebeveiliging, awareness en privacy. Op die manier is deze rol voor mij echt weer een uitdaging. Het is gedeeltelijk nieuw en gedeeltelijk bekend terrein, een fijne combinatie!

Mijn ambitie voor de komende jaren? Een ijzersterk team neerzetten waarmee we alle aanbestedingen gaan winnen, haha! Verder: het risicobeleid en de risicomatrix volledig in kaart gebracht hebben en daar de juiste scenario’s voor op de plank hebben liggen. Het zijn cruciale onderwerpen in onze organisatie en daar kan ik nu lekker mee aan de slag!

Twijfel jij ook om een switch te maken in functie? Mijn tip is heel helder: waar je in eerste instantie naar moet kijken is dat je echt wel bij jezelf moet blijven. Dus wat past echt bij jou? Of wat vind je interessant genoeg om verder te gaan uitzoeken? Kies wat het beste past bij jou, waar je energie van krijgt en wat jou een goed gevoel geeft!

Ben jij benieuwd naar mijn verhaal? Of wil jij meer weten over mijn nieuwe rol binnen onze organisatie? Ik vertel je er graag over! (najat@sevenstars.nl / 0683917005)


Deel deze update

Nieuws

Seven Stars ICT Group treedt top 50 binnen in Nederlandse Flexmarkt Omzetranglijst 2021

Seven Stars komt voor het eerst de top 50 binnen in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2021. Als autonoom gegroeid familiebedrijf binnen de IT...

lees meer
Kennisdeling

Seven Stars Facts Q1 2021

Ieder kwartaal delen we facts. Cijfers die inzicht geven in de ontwikkelingen binnen de IT arbeidsmarkt. Wat is de vacatureontwikkeling? In welke...

lees meer
Nieuws

Starring Babs: van assistent shopmanager naar marketing & communicatie professional

Here we go again: met ‘Starring’ zetten we iedere keer iemand in de spotlight. Deze week, grappig genoeg, ben ik dat zelf! Ik koos voor een...

lees meer