Fotoimpressie
Fotoimpressie
Nieuws

Starring Babs: van assistent shopmanager naar marketing & communicatie professional

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Babs Hogeveen
  • Babs Hogeveen
  • 2 minuten leestijd
  • 2 min

Here we go again: met ‘Starring’ zetten we iedere keer iemand in de spotlight. Deze week, grappig genoeg, ben ik dat zelf! Ik koos voor een carrièreswitch naar een totaal andere baan. Van assistent shopmanager in een kledingzaak naar IT recruiter bij Seven Stars. En inmiddels ben ik zelfs doorgegroeid naar marketing & communicatie professional. Ik neem jullie mee in mijn verhaal!

Meerdere carrièreswitches maakte ik zelfs voordat ik bij Seven Stars terecht kwam. Soms moet je gewoon even zoeken naar wat bij je past en wat goed voelt. Toen ik in 2014 afstudeerde van Leisure Management wilde ik heel graag aan de slag als eventmanager. Het was alleen niet de beste tijd, de markt lag een beetje op z’n gat en ik kwam er maar moeilijk tussen. Als tijdelijke optie ging ik aan de slag bij het Kadaster. Eerst op de afdeling rechtszekerheid, waar ik koop- en hypotheekaktes inboekte en later op het Klantcontactcenter.

"Meerdere carrièreswitches maakte ik zelfs voordat ik bij Seven Stars terecht kwam. Soms moet je gewoon even zoeken naar wat bij je past en wat goed voelt.”

Ondanks dat mijn baan daar niet was waarvoor ik geleerd had, heb ik in die periode wel super veel geleerd. Ik voerde moeilijke gesprekken met klanten en leerde snel schakelen. In 2016 kreeg ik echter een nieuwe kans aangeboden. Ik werd party-, wedding- & eventplanner bij De Strandhoeve. Een mooi familiebedrijf in de kop van Overijssel. Hier heb ik jaren met veel plezier mijn werk gedaan. Maar doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid was helaas lastig en aangezien ik zelf inmiddels verhuisd was naar Zwolle wilde ik graag meer in de buurt van thuis werken. Dus ging ik verder kijken.

Zo kwam ik terecht bij een kledingzaak in Zwolle. Mode is altijd al een passie van mij geweest en één van mijn vriendinnen was shopmanager en zocht nog een assistent shopmanager. Het begon allemaal fantastisch, ik vloog zelfs voor twee weken naar Boekarest om daar de fijne kneepjes van het managementvak te leren! Maar eenmaal terug in Nederland merkte ik na een paar maanden wel dat het toch niet matchte met mijn skills en dat ik het me heel anders voorgesteld had. Maar wat wilde ik dan wel?

Op een avond in de stad kwam ik Raoul tegen. We kenden elkaar van het hbo. Hij was op dat moment accountmanager bij Seven Stars en benaderde me die avond in de kroeg voor de rol als recruiter bij ‘het super gave bedrijf waar hij werkte’. IT? Recruitment? ‘Wat moet ik hiermee?! Dat past toch helemaal niet bij mij’ dacht ik nog. Maar aangezien ik niet echt lekker op mijn plek zat, kon een gesprek geen kwaad.

"IT? Recruitment? ‘Wat moet ik hiermee?! Dat past toch helemaal niet bij mij’ dacht ik nog.”

Die gesprekken voelde echt als thuiskomen. Het voelde niet als solliciteren, het draaide om mij als persoon. Dat ik geen ervaring had in IT en arbeidsbemiddeling maakte hen niets uit. ‘Dat leer je wel!’ zeiden ze. En daar zit ik dan. Meer dan twee jaar later. De afgelopen twee jaar werkte ik als IT recruiter. Een vak waarvan ik nooit gedacht had dat ik dat leuk zou vinden. Twee jaar lang heb ik met veel plezier IT professionals gezocht en gematcht voor onder andere het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Financiën en Algemene Zaken, echt een leuke uitdaging!

En toch miste ik wat. Het organiseren, het regelen, het creatieve vooral. Dat kon ik niet helemaal kwijt in de rol van recruiter. Maar weggaan bij Seven Stars wilde ik eigenlijk helemaal niet. Want waar krijg je nou nog zulke fijne collega’s weer en zo’n fijne werkplek? Collega’s die ik inmiddels goede vrienden mag noemen. Dus ben ik het gesprek aangegaan. Ik heb mijn ambitie uitgesproken en samen met Ronald, onze CCO, proberen te matchen aan de behoefte binnen Seven Stars. Het resultaat? Sinds 1 april 2021 vervul ik mijn nieuwe rol als marketing & communicatie professional.

Mijn tips voor het maken van een carrièreswitch? Volg je hart en wees niet bang om onderuit te gaan. Door te doen wat je deed, krijg je wat je kreeg. Dus neem een risico, waag een sprong in het diepe! Door dingen te proberen leer je wat echt bij je past. Net als ik, want ik heb mijn passie inmiddels helemaal gevonden!

Overweeg jij ook een carrièreswitch? Ben je benieuwd hoe het mij nu bevalt? Of wil je graag tips over hoe je zo’n switch aanpakt? Neem dan contact met me op, ik denk graag met je mee! (babs@sevenstars.nl | 0610221171)


Deel deze update

Nieuws

New Star: meet Marcel

Sales zit in zijn DNA. Deze commerciële topper uit Raalte heeft al heel wat vlieguren gemaakt. Hiervoor werkte hij als business development manager in...

lees meer
Kennisdeling

In gesprek met... IT professional Reinier van de Pas

Als Seven Stars doen we elke dag ons uiterste best om onze opdrachtgevers te helpen door de beste IT professionals aan ze te matchen. Uiteindelijk...

lees meer
Nieuws

Starring Cheyenne: van personal trainer naar IT recruiter

Another week, another star: met ‘Starring’ zetten we iedere keer iemand in de spotlight. Deze week is dat onze Cheyenne. Zij koos voor een...

lees meer