Fotoimpressie
Fotoimpressie
Nieuws

Starring Cheyenne: van personal trainer naar IT recruiter

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Babs Hogeveen & Cheyenne Eijkhoudt
  • Babs Hogeveen & Cheyenne Eijkhoudt
  • 2 minuten leestijd
  • 2 min

Another week, another star: met ‘Starring’ zetten we iedere keer iemand in de spotlight. Deze week is dat onze Cheyenne. Zij koos voor een carrièreswitch naar een totaal andere baan bij Seven Stars. Van personal trainer naar IT recruiter. Deze sportieveling gebruikt haar doorzettingsvermogen nu op een andere manier. Lees je mee? Take the stage, Cheyenne!

In 2015 liep ik stage bij een sportschool. Ik studeerde toen Sport & Bewegen. Met mijn diploma op zak ging ik aan de slag bij een sportschool als personal trainer en fitness instructrice. Uiteindelijk ben ik voor mezelf begonnen en heb ik in diverse steden bij sportscholen gewerkt.

Naar verloop van tijd merkte ik dat deze baan me niet voldoende energie meer gaf. Ik stelde mezelf de vraag: “Zou je jezelf inhuren als personal trainer?” en mijn antwoord daarop was “nee”. Als je jezelf niet meer kunt motiveren, hoe kun je dan een ander motiveren? Het was overduidelijk tijd voor een switch! 

"Ik stelde mezelf de vraag: ‘Zou je jezelf inhuren als personal trainer?’ en mijn antwoord daarop was ‘nee’. Het was tijd voor een switch!”

Maar ja, ik had natuurlijk alleen maar een sportopleiding gedaan. Ik moest ergens beginnen, dus ging ik via een uitzendbureau aan de slag als klantadviseur bij Essent. Na een aantal maanden merkte ik al snel: hier zit voor mij te weinig uitdaging in. Ik kwam in gesprek met een keukenfabriek, waar ik wel aan de slag kon. Maar dat liep even anders. Op het moment dat ik ontslag wilde nemen bij het uitzendbureau boden ze me een andere baan aan. Intern bij hun, als recruiter. En dat leek me wel wat. Zo gezegd, zo gedaan, dus in 2019 maakte ik de switch naar recruitment.

Ik werkte daar voor mooie, grote klanten en zocht met name klantenservice medewerkers, sales agents, dat soort rollen. Ik ging zelfs 1 á 2 dagen inhouse bij Essent, waar ik zelf uitgezonden was. Grappig hoor, om dat ineens van de andere kant te zien!

Maar je zult denken, hoe kwam ze dan bij Seven Stars terecht? Nou, dat is wel een leuk verhaal, want iedere dag fietste ik vanuit de stad naar mijn werk toe en kwam ik langs de Emmastraat. Die grote poster aan de zijkant van het gebouw viel me telkens weer op, dus besloot ik het te googelen. Toen ik de site bezocht kwam direct de chat pop-up omhoog en zo ben ik in gesprek gekomen met Seven Stars.

Waarom ik koos voor Seven Stars? Ik voelde meteen een klik. Seven Stars is jong en dynamisch en dat past heel goed bij wie ik ben. Ik vind het vooral fijn dat ik hier gewoon helemaal mezelf kan zijn en dat ik hier nog zoveel kan leren en mezelf kan ontwikkelen! 

"Ik vind het vooral fijn dat ik hier gewoon helemaal mezelf kan zijn en dat ik hier nog zoveel kan leren en mezelf kan ontwikkelen!”

Vliegende start zul je denken! Nou, mijn start verliep echt wel even anders dan verwacht. Ik startte op 1 maart 2020 en al gauw kwam corona. We waren nog niet helemaal ingericht op iemand inwerken vanuit huis. Laten we zeggen: het ging met vallen en opstaan. Maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen! Inmiddels hebben we allemaal een weg gevonden in thuiswerken en kan ik mij dagelijks bezig houden met het oppakken van aanvragen vanuit de groot zakelijke markt, maar ook deels overheid. Voor deze opdrachtgevers ben ik altijd op zoek naar IT professionals. Mijn dag bestaat uit goed zoekwerk, matchen en veel kennismakingen.

Hoe mijn pad er vanaf hier uitziet? Ik wil echt nog groeien als recruiter. Ik werk er naar toe om een vraagbaak te worden in het team en wil uiteindelijk ook graag junior recruiters gaan begeleiden. Verder blijf ik bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling, een timemanagement cursus ga ik bijvoorbeeld binnenkort nog doen, zodat ik mijn dag nog efficiënter kan indelen!

Mijn tips voor het maken van een carrièreswitch? Omdat ik een sportopleiding gedaan heb, was ik heel erg gefocust op een baan in de sport. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Kijk eens naar welke eigenschappen je vanuit je vooropleiding ook kunt toepassen in een andere functie. En wat lijkt je dan écht leuk? Voor mij was dat het sociale aspect van de functie als recruiter. Misschien voor jou ook?

Overweeg jij ook om een carrièreswitch te maken? Wil jij meer weten over mijn carrièrestappen? Of wil je meer informatie over de rol als IT recruiter? Neem dan contact met me op, ik vertel je er graag meer over! (cheyenne@sevenstars.nl | 0682534365)

Cheyenne en haar team zoeken nog collega’s. Bekijk hier onze vacatures!


Deel deze update

Nieuws

Starring Richelle: van klantenservice medewerker in Lissabon, naar fieldmanager in Zwolle

Vorige week vertelden wij het jullie al: met onze nieuwe rubriek ‘Starring’ zetten we iedere keer iemand in de spotlight. Deze week is onze Richelle...

lees meer
Over ons

Hoe Martijn de Belastingdienst en onze professionals verder helpt

De Belastingdienst is een belangrijke opdrachtgever van ons. Het is een enorme organisatie met een grote IT-afdeling. Onze recruiter Martijn is...

lees meer
Nieuws

Jack & Astrid, onze nieuwe teamleads

Werken in een multidisciplinair team vraagt om een teamlead. Na een pittige sollicitatieprocedure werd in november duidelijk wie deze teamleads zouden...

lees meer