Inloggen
menu
Fotoimpressie
Nieuws

Starring Laura: van horecatijger naar IT recruiter

  • 21 april 2021
  • 21-04-21
  • Geschreven door Babs Hogeveen & Laura Kalkman
  • Babs Hogeveen & Laura Kalkman
  • 2 minuten leestijd
  • 2 min

Een nieuwe rubriek: ‘Starring’! Met ‘Starring’ zetten we iedere keer iemand in de spotlight. De komende weken zijn dat vier van onze eigen collega’s die een carrièreswitch gemaakt hebben naar een totaal andere baan bij Seven Stars. We trappen af met Laura. Zij ging van floormanager in de horeca naar IT recruiter en startte afgelopen februari bij ons. Ze vertelt jullie daar graag over! We geven het woord dan ook over aan haar. Laura, the floor is yours!

Hi, ik ben Laura, 23 jaar en een trotse Hagenees. De afgelopen zeven jaar van mijn leven heb ik doorgebracht in de wereld van horeca. Ik werkte als floormanager in een restaurant in Den Haag. Bikkelen tot in de late uurtjes, een borreltje hier en daar en weinig ritme in mijn dagen.

Tot ik vorig jaar zomer besloot om het roer eens helemaal om te gooien. Een vriendin van mij zei: “is recruitment niet iets voor jou?” waarop ik zei: “recruitment? Nee dat is niks voor mij!” Maar ze bleef hameren “ik denk echt dat het bij je past! Dan ben je de hele dag in contact met mensen, dat wil je toch graag!” waardoor ik me er toch in ben gaan verdiepen.

"Recruitment? Nee dat is niks voor mij! Had ik dat even mis…"

En hier zit ik dan. Als IT recruiter bij Seven Stars. En ik vind het he-le-maal leuk! In mijn rol als recruiter maak ik de match tussen professional en opdrachtgever. Ik werk voor het Team West Nederland en heb de verantwoordelijkheid over mooie opdrachtgevers. Professionals vinden voor het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Algemene Zaken en Financiën, daar kan ik me nu dagelijks in vastbijten.

Maar nog even terug in de tijd hoor! Want de stap van werken in de horeca naar een kantoorbaan is best eng, kan ik je zeggen. Van rennen en vliegen op de vloer, naar de hele dag achter mijn laptop. Een overstap maken tijdens corona maakt dat trouwens niet makkelijker, alles is natuurlijk digitaal. Ik heb voor mijn start niemand in het écht gezien, maar toch sprong tijdens de videocalls de vonk over. Het klikte echt zó goed, waardoor het direct voelde als ‘digitaal thuiskomen’! De gesprekken waren echt gefocust op mij als persoon en dat is precies de reden waarom ik voor Seven Stars gekozen heb.

"Het voelde direct als ‘digitaal thuiskomen’! De gesprekken waren echt gefocust op mij als persoon en dat is precies de reden waarom ik voor Seven Stars gekozen heb."

Persoonlijk, aandacht en betrokkenheid. Dat is hoe ik mijn eerste maanden heb ervaren. Het was echt wennen, maar na een week merkte ik meteen meer ritme in mijn dagen en daarmee ook rust. Ik ben van A tot Z ingewerkt door mijn buddy Babs. Het is zo fijn, dat je altijd je vragen bij iemand kwijt kan. Dan appte ik haar voor de zoveelste keer: “Ja, daar ben ik weer! Wil je even met mij meekijken naar dit cv?”. Maar geen vraag was teveel. Daarom heb ik mij in twee maanden al enorm snel ontwikkeld, iedere dag leer ik bij en dat blijf ik lekker doen de komende jaren hier.  

Wat ik ga toepassen uit mijn ‘vorige leven’ in mijn nieuwe baan als recruiter? Het ‘vaste gasten’ principe. Je wilt dat mensen bij je terugkomen, of het nou gaat om een restaurant of als detacheerder. Iedere professional die ik spreek krijgt bij mij 100% aandacht, want daarmee maak je het verschil!

Wat ik heb geleerd van deze carrièreswitch? Dat als het goed voelt, je er gewoon voor moet gaan! Ja, het is een grote stap en ja het is spannend, maar als je, net zoals ik, kiest voor een organisatie waar collega’s je beste vrienden kunnen worden en je dezelfde normen en waarden deelt, dan wordt het sowieso een groot succes!

Zit jij ook aan een carrièreswitch te denken? Wil je met mij eens sparren over hoe ik het aangepakt heb? En dieper ingaan op hoe het mij nu bevalt? Neem dan contact met me op, ik vertel je er graag meer over! (laura@sevenstars.nl | 0682787892)

Laura en haar team zoeken nog collega's. Bekijk al onze vacatures


Deel deze update

Over ons

Hoe Martijn de Belastingdienst en onze professionals verder helpt

De Belastingdienst is een belangrijke opdrachtgever van ons. Het is een enorme organisatie met een grote IT-afdeling. Onze recruiter Martijn is...

lees meer
Over ons

New Star: meet Carolien

Ze is een bekende in het vak. Met haar 15 jaar ervaring, waarvan 9 in de IT, is ze de nieuwste aanwinst van Team West. Welkom Carolien! Ze reist...

lees meer
Kennisdeling

Seven Stars Facts 2020

Ieder kwartaal delen wij facts. Cijfers die inzicht geven in de ontwikkeling binnen de IT-arbeidsmarkt. Wat is de vacatureontwikkeling? In welke regio...

lees meer