Fotoimpressie
Fotoimpressie
Kennisdeling

In gesprek met... IT professional Reinier van de Pas

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Babs Hogeveen
  • Babs Hogeveen
  • 3 minuten leestijd
  • 3 min

Als Seven Stars doen we elke dag ons uiterste best om onze opdrachtgevers te helpen door de beste IT professionals aan ze te matchen. Uiteindelijk zijn het de professionals die bij onze opdrachtgevers zitten. Zij maken dagelijks het verschil. En daarom zetten we hen graag in het zonnetje.

Deze keer spreken we Reinier van de Pas. Hij werkt op dit moment bij de Belastingdienst. Nieuwsgierig waarom hij is gaan ondernemen? Hoe hem dat bevalt? En zijn tips voor zzp’ers? Reinier vertelt het je!

Reinier, vertel, wat doe jij precies?

“Momenteel werk ik als testanalist, testautomatiseerder en scrum master voor de Belastingdienst. Inmiddels heb ik al twintig jaar ervaring als testconsultant. De veelzijdigheid van dat vak heeft mij altijd aangesproken. Als testconsultant leg je je niet vast op één systeem, één techniek of één branche, alles moet getest worden. Tijdens mijn opdracht bij de Belastingdienst heb ik daarbij de rol van scrum master opgepakt. Dat is een heel dynamische en leerzame combinatie. We hebben een fijn team bij de Belastingdienst waar we elkaar goed ondersteunen en aanvullen met onze expertise en kennis. Hierdoor is het combineren van deze rollen goed te doen en vind ik het vooral erg leerzaam."

Wat maakte dat je als zzp’er bent begonnen?

“Ik ben sinds vijf jaar actief als zzp’er. Daarvoor was ik in loondienst bij een detacheerder. Ik heb het daar altijd ontzettend naar mijn zin gehad, het was een fijne werkgever en ik werkte mee aan mooie opdrachten. Maar op een gegeven moment was ik toe aan verandering. Ik zag mezelf niet nog tien jaar precies hetzelfde trucje blijven doen, op dezelfde manier.

Het zelfstandig ondernemen zag ik als een mogelijkheid om te groeien, mijzelf te ontwikkelen. Ik werk graag mee aan meerjarige projecten, met name omdat ik vind dat je juist na een langere termijn meer en meer toegevoegde waarde kunt leveren. Opdrachtgevers waren altijd erg tevreden over mijn werk. Natuurlijk hielp mijn toenmalige werkgever bij de intakes, maar de kwaliteit van het werk dat ik leverde en de vele verlengingen waren mijn eigen verdienste. Die bevestiging gaf mij het zelfvertrouwen dat ik nodig had om zzp’er te worden. Daarnaast heb ik een fijn netwerk en hierdoor vertrouwen dat ik genoeg opdrachten zou vinden.

Zelfstandig ondernemen geeft mij veel vrijheid, dat vind ik erg fijn. Bij een vaste werkgever wordt je linksom of rechtsom altijd beoordeeld. Die beoordelingsgesprekken houd ik nu met mezelf en dat past beter bij mijn eigen verantwoordelijkheidsgevoel. Dit betekent niet dat ik geen druk voel om te presteren, ik wil nog steeds – juist nu – van toegevoegde waarde zijn en daar doe ik hard mijn best voor. Het verschil is dat ik nu een stuk vrijer ben, de verantwoordelijkheid om te presteren draag ik zelf.” 

"Zelfstandig ondernemen geeft mij veel vrijheid, dat vind ik erg fijn.”

Je geeft aan dat je graag van toegevoegde waarde wilt zijn binnen een organisatie, hoe zorg jij daar als zzp’er voor?

“Dit doe ik aan de ene kant door de behoeften van de klant goed te doorgronden, altijd door te vragen naar het ‘waarom’ en de business te begrijpen. Aan de andere kant door te kunnen meedenken over wat technisch belangrijk is voor het systeem en de componenten. Hierdoor vorm ik een link tussen business en IT en help ik mijn opdrachtgever verder. Daarnaast heb ik veel ervaring als testconsultant bij verschillende organisaties. Hierdoor ken ik binnen dat vakgebied de grootste valkuilen en weet ik deze te voorkomen.”

Hoe is het om via Seven Stars te werken?

“Ik ben bij Seven Stars terechtgekomen door een tip vanuit mijn netwerk.  Diegene was erg positief over de organisatie en ik heb eigenlijk gelijk de telefoon gepakt en naar Zwolle gebeld. Vanaf moment één heb ik het contact als erg positief ervaren. Ik merkte dat ik bij Seven Stars geen nummertje ben: de mensen bij Seven Stars zijn ook geïnteresseerd in de persoon achter het cv. De allereerste aanbieding die Sheelagh, mijn contactpersoon, voor mij deed bij de Belastingdienst was dan ook gelijk raak.

"Ik merkte dat ik bij Seven Stars geen nummertje ben: de mensen bij Seven Stars zijn ook geïnteresseerd in de persoon achter het cv."

Waar helpt Seven Stars jou bij?

“Seven Stars is echt een betrokken tussenpartij. Op het moment dat er iets schort in de communicatie met mijn opdrachtgever, bij onderhandelingen of als er bijvoorbeeld contracten ondertekend of verlengd moeten worden, helpt Seven Stars mij. Zij gaan in gesprek met mijn opdrachtgever en stellen hierin mijn belangen voorop.”

Wat is jouw gouden tip voor iedereen die zzp’er wil worden?

“Flexibiliteit vind ik erg belangrijk. Als jouw team je een keer nodig heeft in het weekend, zorg dan dat je beschikbaar bent. Zorg dat je weet wat jouw toegevoegde waarde is en wat jou onderscheidt van anderen. Daarnaast is het als zzp’er  belangrijk om je beloftes na te komen. Hierdoor creëer je vertrouwen bij je opdrachtgever. Hierbij is doen wat je zegt en zeggen wat je doet een belangrijk motto.”

Wil jij weten of werken als zzp’er wat voor jou is? Of wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Check onze ‘professional’ pagina of neem contact op met Richelle (0630202705 / richelle@sevenstars.nl)

 

Wil jij, net als Reinier, jouw verhaal vertellen? En jouw tips delen? Neem dan contact op met Babs (0610221171 / babs@sevenstars.nl)


Deel deze update

Nieuws

Starring Cheyenne: van personal trainer naar IT recruiter

Another week, another star: met ‘Starring’ zetten we iedere keer iemand in de spotlight. Deze week is dat onze Cheyenne. Zij koos voor een...

lees meer
Nieuws

Starring Richelle: van klantenservice medewerker in Lissabon, naar fieldmanager in Zwolle

Vorige week vertelden wij het jullie al: met onze nieuwe rubriek ‘Starring’ zetten we iedere keer iemand in de spotlight. Deze week is onze Richelle...

lees meer
Over ons

Hoe Martijn de Belastingdienst en onze professionals verder helpt

De Belastingdienst is een belangrijke opdrachtgever van ons. Het is een enorme organisatie met een grote IT-afdeling. Onze recruiter Martijn is...

lees meer