Fotoimpressie
Fotoimpressie
Over ons

Hoe Martijn de Belastingdienst en onze professionals verder helpt

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Anne-Lotte Mulder
  • Anne-Lotte Mulder
  • 3 minuten leestijd
  • 3 min

De Belastingdienst is een belangrijke opdrachtgever van ons. Het is een enorme organisatie met een grote IT-afdeling. Onze recruiter Martijn is constant bezig met het maken van de perfecte match tussen de Belastingdienst en onze IT-professionals. Maar hoe is het om te werken voor zo’n grote opdrachtgever? En hoe maakt hij de perfecte match? Martijn vertelt het je, lees snel verder!

  

1 Martijn, wat doe jij precies bij Seven Stars? 

“Ik ben recruiter in Team West. Ik ben verantwoordelijk voor het creëren van de perfecte match tussen IT-professional en opdrachtgever, dit doe ik voornamelijk voor de Belastingdienst. Het screenen van profielen en zoeken naar de beste kandidaten die aansluiten op de opdracht en hun cultuur, dát stukje neem ik voor hun uit handen. Daarbij help ik de opdrachtgever én de professional. Ik help ze met het invullen van de nog missende expertise binnen hun IT-omgeving en ik help de professional aan een leuke nieuwe opdracht.”

 

2 Wat vind jij het leukst aan het zijn van een recruiter?

“Ik sta continu in contact met opdrachtgevers, professionals, partners en onderaannemers. Ik spreek dus veel verschillende mensen, daardoor bouw je met elk van hen een sterke professionele band op. Door Corona spreek ik hen voornamelijk telefonisch, de maatregelen maken het lastig om fysiek af te spreken. Desondanks merk ik toch dat de connectie met professionals, opdrachtgevers, partners en onderaannemers groeit. Dit komt door het nauwe contact dat je hebt.”

 

3 Hoe is het om de juiste match te maken tussen IT-professionals en de Belastingdienst?

“Uitdagend! De Belastingdienst is mijn enige opdrachtgever. Dit komt door de complexe aanvragen en het volume. De Belastingdienst is een organisatie met een ingewikkelde en grote IT-omgeving. Daardoor zijn zij constant op zoek zijn naar IT-professionals die hen kunnen ondersteunen. Hierdoor moet ik echt up-to-date blijven van de ontwikkelingen en goed de IT-markt in de gaten houden, zo kan ik goed op de vraag van de Belastingdienst inspelen. Seven Stars werkt nu al een lange tijd met de Belastingdienst samen. Wij weten nu precies wat ze nodig hebben en wat ze zoeken.”

  

4 Hoe creëer jij die perfecte match voor de Belastingdienst?

“Ik doe dit niet alleen hoor. Ik werk samen met mijn collega’s Richelle, Simon en Sheelagh. We werken in een multidisciplinair team. Sheelagh is onze accountmanager, Simon onze contractmanager en Richelle onze fieldmanager. Wij zijn met z’n vieren echt een team en ik pak daarin het stuk recruitment op!

Het creëren van de perfecte match doe ik door zo snel mogelijk te schakelen. Zodra wij een opdracht ontvangen vanuit de Belastingdienst, ga ik gelijk aan de slag. We hebben een groot netwerk aan professionals en partners waarmee we al jaren samenwerken. Ik weet precies wat de Belastingdienst nodig heeft qua hard- en softskills. Door mijn kennis en ervaring kan ik de juiste match maken.’

 

5Welke opdrachten zie jij veel voorbij komen bij de Belastingdienst?

“Van alles, dat varieert heel erg. Maar applicatieontwikkeling en testmanagement zijn de twee meest uitgevraagde profielen.”

 

6 Hoe is het om als professional vóór de Belastingdienst te werken?

“De Belastingdienst is voor IT-professionals een leuke organisatie om voor te werken, wij horen veel positieve geluiden. Onze IT-professionals werken mee aan projecten die grote impact hebben op Nederland en de samenleving. De applicaties waar zij aan meewerken worden door miljoenen Nederlanders gebruikt. Je kunt als professional dus echt impact maken en dat maakt het een aantrekkelijke opdrachtgever. Op dit moment hebben we een groot aantal IT-professionals ingezet binnen verschillende expertisegebieden zoals: development, test, analyse, infra & datascience.”

 

7Wat maakt de samenwerking tussen Seven Stars en de Belastingdienst zo bijzonder?

"Omdat we al acht jaar samenwerken is het makkelijk en fijn schakelen met de verschillende contactpersonen binnen de Belastingdienst. Wij kunnen hen ontzorgen met goede kandidaten die op hun beurt weer veel kunnen leren in een complexe IT-omgeving. Dat maakt het een bijzondere opdrachtgever!

In de afgelopen acht jaar hebben wij steeds meer kennis opgedaan over de Belastingdienst en haar IT-omgeving. Zo organiseert de Belastingdienst informatiesessies, voor de preferred partners, over de verschillende omgevingen en krijgen wij vanuit ons fieldmanagement informatie over waar onze ingezette professionals zich mee bezig houden. Deze informatie kunnen we dan weer gebruiken in onze gesprekken met potentiële nieuwe matches. Hierdoor weten we goed welke cultuur er heerst en kunnen we ook uitstekend matchen op de softskills. Wat dat betreft is het echt een stuk ervaring dat je opdoet door de jaren heen."

 

Ook een bijdrage leveren aan het maken van de perfecte match bij interessante opdrachtgevers? Word Martijns nieuwe collega! Check nu onze vacatures! En wie weet ben jij binnenkort onderdeel van ons toffe team.


Deel deze update

Nieuws

Jack & Astrid, onze nieuwe teamleads

Werken in een multidisciplinair team vraagt om een teamlead. Na een pittige sollicitatieprocedure werd in november duidelijk wie deze teamleads zouden...

lees meer
Over ons

Returning Star: Dedmer

Hij is voor velen al een bekend gezicht. Vorig jaar namen we afscheid van hem en vorige week ontvingen we hem weer met open armen: onze nieuwe...

lees meer
Over ons

New Star: meet Josie

Ze is er per toeval ingerold, maar inmiddels weet ze het zeker: recruitment is haar ding. Met 3 jaar recruitmentervaring op zak is Josie ons team in...

lees meer