Fotoimpressie
Fotoimpressie
Nieuws

Jack & Astrid, onze nieuwe teamleads

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Neeltje Meijler
  • Neeltje Meijler
  • 4 minuten leestijd
  • 4 min

Werken in een multidisciplinair team vraagt om een teamlead. Na een pittige sollicitatieprocedure werd in november duidelijk wie deze teamleads zouden worden. Jack werd teamlead van Team Noord en Astrid van Team Midden. Een stap die precies op het juiste moment werd geboden: “Ik was persoonlijk al zoekende naar hoe die volgende stap invulling zou moeten krijgen. Wat zou dat dan moeten zijn?”, vertelt Astrid. We stelden Jack en Astrid 7 vragen over hun nieuwe rol als teamlead.

 

1Jack en Astrid, jullie zijn sinds november teamlead, wat houdt dat in?

Jack: “Als teamlead zijn wij verantwoordelijk voor een specifieke regio. Ik voor Noord-Nederland en Astrid voor Midden-Nederland. Als teamlead ben je verantwoordelijk voor de commerciële doelstellingen van de regio, het uitbreiden van het klantenbestand en je bent HR verantwoordelijk voor je teamleden. We doen de beoordeling- en functioneringsgesprekken. Ook zijn we verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van ons klantenbestand.”

Astrid: “Daarnaast zijn we sparringpartner van de directie. We functioneren als tussenlaag tussen de directie en de multidisciplinaire teams. En daarin is het ook belangrijk dat we de verbinding met elkaar opzoeken. Als de teams niet met elkaar verbonden zijn, krijg je eilandjes. Dat willen we juist niet. We zijn samen Seven Stars.”

 

2Waarom zijn jullie in multidisciplinaire teams gaan werken?

Astrid: “We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid. Toen is de directie gaan kijken naar een goede organisatiestructuur die nu en in de toekomst bij ons past. En die past bij wie wij zijn en hoe we onze opdrachtgevers en professionals het beste kunnen bedienen. Doordat we veel opdrachtgevers hebben die agile werken en we hen daarin ondersteunen, sloot deze vervolgstap in het agile gedachtegoed hier goed op aan.”

Jack: “Door deze manier van werken kunnen we, ondanks de groei, blijven werken vanuit onze persoonlijke benadering. Iedereen heeft zijn/haar eigen regio en opdrachtgevers. Doordat we werken met vaste teams en contactpersonen blijven we benaderbaar en laagdrempelig.”

Astrid: “Inderdaad! Doordat we binnen de teams werken met allerlei verschillende disciplines met een eigen core functie, kun je als recruiter ook ondersteunen bij sales en contractmanagement. Je helpt elkaar echt en je functie wordt op deze manier verrijkt.”

 

3Waar gaan jullie je de komende tijd op richten?

Astrid: “Ik richt me nu op het op volle sterkte krijgen van mijn team. We zijn op zoek naar een Accountmanager en een Recruiter. Daarnaast ben ik samen met Jack en Ronald (interim teamlead Team West en commercieel directeur) de interne processen in kaart aan het brengen. We zijn bezig met het inrichten van een aantal dashboards. Zo kijken we naar hoe de data wordt verwerkt en wat we daarmee kunnen.”

Jack: “Voor mij is dat net iets anders. We hebben sinds 4 januari 2 nieuwe collega’s. Dat betekent dat we qua capaciteit op volle sterkte zijn, maar ook dat we druk zijn met het inwerktraject. En daarnaast zijn we druk bezig met het uitbreiden van ons klantenbestand.”

 

"Ik denk dat wij allebei klaar waren voor een volgende stap. Ik was persoonlijk al zoekende naar hoe die volgende stap invulling zou moeten krijgen."

 

4Wat zijn jullie plannen?

Astrid: “Ik denk dat wij allebei als doel hebben voor Seven Stars en onze teams om dé IT-partner voor bedrijven in de regio te worden. Dat iedereen onze naam kent. Dat ons teams voeten in aarde hebben in hun eigen regio. En dat zowel onze opdrachtgevers als onze professionals ons goed weten te vinden.”

Jack: “Ja inderdaad! En verder de interne verbeteringen die we net al zeiden: het neerzetten van een bepaalde KPI-structuur en het inzichtelijk krijgen van de data. Daar zijn we nu vooral mee bezig.”

 

5Wat kunnen de mensen uit jullie regio van jullie verwachten?

Jack: “Het team mag van mij verwachten dat ik er 150% voor ga en dat ik er voor hen ben. Als team moeten we succesvol zijn en daar ga ik mijn best voor doen!

Voorheen was ik natuurlijk fulltime Accountmanager en ik blijf nog steeds een deel van die werkzaamheden doen. Maar mijn klantenbestand is wel gehalveerd. Puur omdat er nieuwe en andere werkzaamheden bij zijn gekomen. Er worden nieuwe dingen verwacht in mijn nieuwe functie. Dus zijn er opdrachtgevers die nu contact hebben met mijn teamleden, in plaats van met mijzelf.”

Astrid: “Precies, maar we hebben ook een andere positie gekregen. Sommige opdrachtgevers behouden we en sommige dragen we over. We worden nu ook ingezet door andere Accountmanagers zodat je een multi level approach hebt. We gaan dan mee als sparringpartner.”

 

6Is het team al helemaal compleet?

Astrid: “Nee, wij zoeken nog versterking. We zijn op zoek naar een Accountmanager. Er moeten nog een paar opdrachtgevers worden overgedragen. Die mag onze nieuwe collega gaan oppakken. Maar we zoeken wel iemand die ook graag bezig is met new business. Daarnaast zoeken we zoeken een ervaren recruiter. Iemand die écht gaat voor de perfect match!

Jack: “Op het moment is Team Noord compleet!”

 

7Deze nieuwe functies kwamen beschikbaar door de nieuwe structuur. Als dit niet zo was gelopen en je deze rol dus niet had gekregen, had je dat dan gemist?

Astrid: “Ja!"

Jack: “Ja!”

Astrid: “Ik denk dat wij allebei klaar waren voor een volgende stap. Ik was persoonlijk al zoekende naar hoe die volgende stap invulling zou moeten krijgen. Wat zou dat dan moeten zijn? Ik wilde meer dan alleen accountmanagement. Dit kwam wel echt op het juiste moment! Dit is de stap die ik wil maken.”

Jack: “Voor mij idem! We waren allebei individueel al met Seven Stars aan het kijken naar de toekomst.”

Astrid: “Maar het lag nog niet vast dat wij het gingen doen. Er is een pittige sollicitatieprocedure gehouden en door externe adviseurs is geadviseerd dat wij de juiste kandidaten waren. En dat is ook wel heel goed. Het heeft dus niet te maken met hoe lang je hier al werkt of hoe goed je de directie kent!”

 

Wil jij net als Jack en Astrid teamlead worden? Bij Seven Stars? Dat kan! We zoeken namelijk nog een teamlead voor Team West!

Geen teamlead worden, maar wel bij ons de slag? Onder andere in het team van Astrid zijn wij nog op zoek naar versterking. Meer weten? Check onze vacatures!


Deel deze update

Over ons

Returning Star: Dedmer

Hij is voor velen al een bekend gezicht. Vorig jaar namen we afscheid van hem en vorige week ontvingen we hem weer met open armen: onze nieuwe...

lees meer
Over ons

New Star: meet Josie

Ze is er per toeval ingerold, maar inmiddels weet ze het zeker: recruitment is haar ding. Met 3 jaar recruitmentervaring op zak is Josie ons team in...

lees meer
Nieuws

Dit is onze nieuwe opdrachtgever DUO Groningen

Onze René is het gezicht voor onze nieuwe opdrachtgever DUO Groningen. En dus vragen we hem naar meer. Want wat zijn de mogelijkheden voor onze...

lees meer