Fotoimpressie
Fotoimpressie
Nieuws

Dit is onze nieuwe opdrachtgever DUO Groningen

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Neeltje Meijler
  • Neeltje Meijler
  • 2 minuten leestijd
  • 2 min

Onze René is het gezicht voor onze nieuwe opdrachtgever DUO Groningen. En dus vragen we hem naar meer. Want wat zijn de mogelijkheden voor onze professionals? Wanneer gaat de samenwerking van start? En hoe worden de juiste professionals gevonden? René vertelt het je. En beantwoordt 7 vragen over onze nieuwe opdrachtgever DUO Groningen.

1 René, wat is de Dienst Uitvoering Onderwijs?

“De Dienst Uitvoering Onderwijs, beter bekend als DUO, is voor velen een bekende als het gaat om het verstrekken van studiefinanciering. DUO voert als baten-lastendienst in opdracht van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap onderwijswetten en -regelingen uit. Ook voert DUO in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Wet inburgering uit.”

2 Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?

“Per 31 december 2020 loopt de huidige raamovereenkomsten met de preferred suppliers van DUO af. Hiervoor is er in mei 2020 een nieuwe Europese Aanbesteding door het ministerie van Economische Zaken uitgezet via Tenderned. Hier heeft Seven Stars aan mee gedaan en gelukkig zijn wij hiermee 1 van de 8 nieuwe preferred suppliers geworden van DUO Groningen geworden!”

"Binnen ons team wordt er een vaste recruiter aangesteld voor deze nieuwe opdrachtgever

3 En vanaf wanneer kunnen onze professionals bij DUO aan de slag?

“De nieuwe raamovereenkomsten gaat in per 1 januari 2021. Dat betekent dat we vanaf dan toffe opdrachten voor deze nieuwe opdrachtgever binnen krijgen.”

4 Wat voor onderdelen vallen onder deze aanbesteding? En wat doen ze daar zoal?

“Naast DUO Groningen valt het Overheidsdatacenter Noord (ODC Noord) ook onder deze aanbesteding. Als één van de vier overheidsdatacentra van Nederland is ODC-Noord gevestigd in Groningen. Zij leveren inmiddels aan 8 ministeries binnen de Nederlandse overheid datacenter- en clouddiensten in de vorm van HaaS, IaaS en PaaS oplossingen.”

5 Hoe gaat het werven van de juiste professional straks in zijn werk?

“Binnen ons team wordt er een vaste recruiter aangesteld voor DUO Groningen. Wie zij is, houden we nog even geheim. Ze houdt zich bezig met het vinden van de juiste professionals. Ze kijkt via verschillende media waar wij de beste kandidaat kunnen vinden. Maar zoekt ook online via platforms, via LinkedIn, benadert onze partners en benadert ons warme netwerk van mogelijke geïnteresseerden. Uiteindelijk worden er een aantal professionals geselecteerd. Vervolgens wordt er samen met mij besproken welke profielen het best aansluiten op de behoefte van de opdrachtgever. Vervolgens bieden we de beste professional bij de opdrachtgever aan. Hierop krijgen wij vervolgens een reactie of DUO wel of niet door wil met deze professional.

Wanneer dit een ‘ja’ is, gaat de professional op gesprek en hopen we uiteraard op een match! We werken met een speciaal team voor deze opdrachtgever. Dat houdt in dat je vaste aanspreekpunten hebt. Dat maakt het wel zo overzichtelijk!”

"DUO Groningen is een van de 'State of the Art' IT-omgevingen van Noord-Nederland. DUO is voorloper in techniek.

6 Kun je al iets zeggen over wat voor specialisten ze bij DUO zoeken? 

“De functies die DUO uitzet zijn heel divers en afhankelijk van de projecten die er spelen. DUO is één van de grootse Java Enterprise omgevingen van Noord-Nederland, dus qua ontwikkelaars zullen er vooral Java ontwikkelaars gevraagd gaan worden. Daarnaast zet DUO veel in op testautomatisering. Dus van de gezochte testers zal zeker testautomatiseringskennis worden gevraagd. Naast DUO ontvangen we natuurlijk ook opdrachten van het ODC Noord. Hier zullen vooral nieuwe infrastructuur technieken gevraagd gaan worden. Denk aanAnsible, Ceph, Docker, Kubernetes, Nutanix en Saltstack.”

7 Waarom is het fijn om via Seven Stars bij DUO Groningen te werken?

“DUO Groningen is een van de 'State of the Art' IT-omgevingen van Noord-Nederland. DUO is voorloper in techniek. Daardoor ga je hier als professional aan de slag met de nieuwste methodes en technieken. Professionals komen bij DUO in aanraking met nieuwe zaken als Software Defined Networking, de nieuwste Java Enterprise omgevingen en front-end technieken. Maar ook met nieuwe methodes zoals het werken in BusDevOps teams. Dus als je voorop wil lopen, moet je bij DUO zijn!”

 

Wil jij vanaf januari aan de slag bij DUO? Neem contact op met René (0681479277 / rene@sevenstars.nl) of schrijf je in als professional en we houden je op de hoogte van interessante opdrachten!


Deel deze update

Kennisdeling

In gesprek met ... Babs Karbet

Bij Seven Stars doen we er elke dag alles aan om onze opdrachtgevers verder te helpen. Door ze in contact te brengen met de beste professionals. Maar...

lees meer
Kennisdeling

7 vragen aan Marius over werkgeluk

Werkgeluk. Iets wat wij, als Seven Stars, heel erg belangrijk vinden. Want als je het niet naar je zin hebt op je werk, haal je dan wel het maximale...

lees meer
Over ons

New Star: meet Ronald

Vandaag is onze nieuwe Marketing Directeur Ronald gestart. De afgelopen 15 jaar was hij te vinden bij Landal GreenParks in diverse marketing rollen....

lees meer