Inloggen
menu
Fotoimpressie
Nieuws

Dit is onze nieuwe opdrachtgever Justitie & Veiligheid

 • 4 november 2020
 • 04-11-20
 • Geschreven door Neeltje Meijler
 • Neeltje Meijler
 • 4 minuten leestijd
 • 4 min

We zijn er trots op. Vanaf nu mogen wij ook onze professionals inzetten bij het ministerie van Justitie & Veiligheid. En kan ook jij als professional of partner bijdragen aan een veiliger Nederland. Vandaag spreken we onze Accountmanager Douwe. Die samen met zijn team verantwoordelijk is voor deze nieuwe opdrachtgever. Hij vertelt je meer over wat het Ministerie van Justitie & Veiligheid is, wat ze daar zoal doen en hoe zo’n aanbestedingstraject in zijn werk gaat. Dus lees snel verder!

1Douwe, wat is het Ministerie voor Justitie & Veiligheid?

“Het ministerie van Justitie en Veiligheid zorgt voor de rechtstaat in Nederland. Zij zorgen ervoor dat mensen in vrijheid kunnen (samen)leven. Ongeacht levensstijl of opvattingen. Het Ministerie is er voor iedereen. Ze werken aan een veiligere en rechtvaardigere omgeving. Dat betekent ook dat ze soms moeten ingrijpen. Onder dit Ministerie vallen allerlei onderdelen en die lopen nogal uiteen.”

" Sinds 1 oktober staan onze eerste opdrachten bij het ministerie van Justitie & Veiligheid al live!

2Wat voor onderdelen vallen hieronder? En wat doen ze daar zoal? 

“Er vallen in totaliteit 50 onderdelen onder het ministerie van Justitie & Veiligheid, maar met deze samenwerking gaan wij er hier 11 van bedienen. Welke dit zijn? Ik zet ze voor je op een rijtje:

 • Raad voor de Kinderbescherming
 • Nederlands Forensisch Instituut
 • Justid (justitiële informatiedienst)
 • Justis
 • Openbaar Ministerie
 • Reclassering Nederland
 • Hoge Raad der Nederlanden
 • Bestuursdepartement J&V
 • Het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum
 • Stichting Slachtofferhulp
 • De Kansspelautoriteit

Om je een beetje een beeld te geven van wie deze partijen zijn zal ik er 2 toelichten:

Openbaar Ministerie

Openbaar Ministerie, de meeste mensen kennen het wel. Mensen die verdacht worden van een strafbaar feit krijgen met het Openbaar Ministerie te maken. Het OM is de instantie in Nederland die de verdachte voor de strafrechter kan brengen. Zij werken samen met de politie en andere opsporingsdiensten. Het OM heeft ook de taak dat het vonnis van de rechter wordt uitgevoerd, boetes worden betaald, dat gevangenisstraffen worden uitgezeten of taakstraffen worden uitgevoerd. Samen met de rechters is het OM onderdeel van de rechterlijke macht. Het is een landelijke organisatie.

Bestuursdepartement J&V

Het Bestuursdepartement J&V. Hieronder vallen beleidsdirecties van het ministerie. Uitvoerende directies dus niet. Het departement ondersteunt het ministerie onder andere op bestuurlijke verhoudingen, bedrijfsvoering van de rijksdienst, vreemdelingenzaken en het ondersteunden van de politiek en de ambtelijke lijn. De Dienst Justitiële Inrichtingen en de IND, COA en DT&V vallen ook onder het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Deze opdrachtgevers bedienen we inmiddels ook alweer een jaar vanuit een andere raamovereenkomst.”

"Lijkt het je tof om bij een van deze opdrachtgevers aan de slag te gaan? Geef het aan! Dan houden we je up-to-date met passende opdrachten.”

3Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?

“Dat ging door middel van een Europese aanbesteding. Alle externe inkoop en inhuur die wordt gedaan boven de €50.000 euro moeten Europees worden aanbesteed. Meerdere partijen schrijven zich in en op basis van specifieke gunningscriteria wordt bepaald aan welke bedrijven de opdracht wordt gegund. Er wordt dan een raamovereenkomst gesloten voor een periode van vier jaar. In dit geval is er een raamovereenkomst gesloten met 6 partijen, waar wij er een van zijn.”

4En vanaf wanneer gaat deze gunning in?

“Per 1 oktober 2020. Kortom, de eerste opdrachten staan al live! De opdrachten die worden uitgezet bij de gegunde partijen worden gedeeld met die 6 geselecteerde partijen. Deze opdrachten komen vaak voort uit nieuwe projecten, het opschalen in bestaande projecten of vervanging van een vertrekkende professional. Vervolgens kijken wij in ons warme netwerk van professionals en partners en zoeken we naar de professional die het best bij de opdracht past.”

5Hoe gaat het werven van de juiste professional?

“Anne is onze Recruiter voor deze opdrachtgever. Zij houdt zich bezig met het vinden van de juiste professional. Anne kijkt via verschillende media waar wij de beste kandidaat kunnen vinden. Zij zoekt online via platforms, via LinkedIn, benadert onze partners en benadert ons warme netwerk van mogelijke geïnteresseerden. Uiteindelijk worden er een aantal mensen geselecteerd, vervolgens wordt er samen met mij besproken welke profielen het beste aansluiten op de behoefte van de opdrachtgever. En vervolgens bieden we de beste professional bij de opdrachtgever aan. Hierop krijgen wij vervolgens een reactie of ze wel of niet door willen met deze professional. Wanneer dit een ‘ja’ is, gaat de professional op gesprek en hopen we uiteraard op een match!”

"We werken met een team speciaal voor deze opdrachtgever en dat houdt in dat je vaste aanspreekpunten hebt.

6Kun je al iets zeggen over het type functies dat ze zoeken?

“Ik zou vooral tegen onze professionals en geïnteresseerden willen zeggen: lijkt het je tof om bij een van deze opdrachtgevers aan de slag te gaan? Geef het aan. Dan houden we je up-to-date wanneer er een opdracht live komt die bij je past! Door het brede scala aan gebruikte tools en technieken komt er altijd wel iets passends voorbij.”

7Waarom is het fijn om via Seven Stars bij het Ministerie voor Justitie & Veiligheid te werken?

“We zijn een persoonlijke partij. We werken met een team speciaal voor deze opdrachtgever en dat houdt in dat je vaste aanspreekpunten hebt. Het team bestaat uit: Anne (Recruiter), Simon (Contractmanager) en mij als Accountmanager. Kortom, een klein team en dat maakt het overzichtelijk voor alle partijen: partners, professionals en de betrokken opdrachtgevers. Verder bespreken we alle kandidaten die we willen voorstellen, zodat we zeker weten dat de professional ook echt past bij de opdracht, de opdrachtgever en dus ook kunnen waarborgen dat de samenwerking plezier met zich mee brengt. We zetten het werkgeluk van een professional voorop en kijken dus ook naar de softskills van een mogelijke kandidaat en hoe die kandidaat binnen de organisatie past.

Daarnaast hebben we een snelle betalingsregeling. De standaard is 30 dagen. En als je wilt kan dat ook sneller! We wachten niet op het geld van de opdrachtgever voordat we uitbetalen. Zodat jij als partner of professional ook niet op je geld hoeft te wachten.

En ten slotte, met de komst van deze nieuwe opdrachtgever bedienen we bijna de hele justitieketen. En dat is tof, want dat betekent dat, wanneer je opdracht afloopt, je via ons gemakkelijk aan de slag kunt bij andere overheidsinstanties.”

Wil jij aan de slag bij het Ministerie van Justitie & Veiligheid? Of via ons jouw professionals hier inzetten? En wil jij samenwerken met een team dat staat te springen om samen met jou succes te boeken? Neem dan contact op met Anne (0613637689 / anne@sevenstars.nl)


Deel deze update

Kennisdeling

Seven Facts Q3 2020

Ieder kwartaal delen wij facts. Cijfers die inzicht geven in de ontwikkelingen binnen de IT-arbeidsmarkt. Wat is de vacatureontwikkeling? In welke...

lees meer
Nieuws

Seven Stars preferred supplier bij Justitie en Veiligheid

Opnieuw kiest een grote overheidsorganisatie voor Seven Stars. Naast de Belastingdienst, IND, DT&V, het COA en Rijkswaterstaat kiest ook Justitie en...

lees meer
Over ons

New Star: meet Ronald

Vandaag is onze nieuwe Marketing Directeur Ronald gestart. De afgelopen 15 jaar was hij te vinden bij Landal GreenParks in diverse marketing rollen....

lees meer