Fotoimpressie
Fotoimpressie
Kennisdeling

Zo vind jij jouw droombaan

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Neeltje Meijler
  • Neeltje Meijler
  • 3 minuten leestijd
  • 3 min

Tijd voor een nieuwe uitdaging? Dan geldt vaak de regel, hoe sneller, hoe makkelijker, hoe beter! Maar hoe doe je dat? Waar moet je op letten? En waar begin je? Deze keer geeft Content marketeer Neeltje 7 praktische tips en handvatten waar jij mee moet beginnen als je op zoek bent naar een nieuwe baan of opdracht. Lees je mee?

Wil jij dat wij je helpen met het vinden van jouw droombaan of opdracht? Neem dan contact op met Amarins of meld je aan als professional.

 

1Update je LinkedIn profiel
Jouw LinkedIn profiel is voor potentiele werkgevers zichtbaar. En wanneer zij jouw profiel (per toeval) tegenkomen is dit jouw visitekaartje. Een mooi moment om jezelf te profileren zoals jij dat wilt. Update je werkervaring, omschrijf wie je bent en wat jij bijdraagt aan een organisatie.

2Update je cv
Is je oog gevallen op een interessante vacature? Dan is het tijd om een motivatiebrief en cv te sturen. Update jouw cv zodat deze klaar staat en je alle aandacht kunt leggen op het schrijven van een persoonlijke motivatiebrief. Ook hiervoor geldt: update je werkervaring, omschrijf wie je bent en wat jij bij kan dragen aan een organisatie.

"Gebruik de ruimte van je functietitel om aan te geven dat je op zoek bent.“

 

3Zorg voor een actuele en professionele foto
Een foto zegt veel. Hoe sta je op de foto? Wat is je uitstraling? Wat voor stijl heb je? Pas je binnen het team? Natuurlijk is niet alles te achterhalen uit een foto, maar een eerste indruk geeft het zeker. Hoewel het niet draait om uiterlijk, kijken potentiële werkgevers hier vaak wel naar. Zorg voor een foto waar jij je goed bij voelt. En nee, geen vakantiefoto of een oude schoolfoto. Actueel en professioneel zijn wel de eisen waar de foto aan moet voldoen. En de aandacht mag echt naar jou gaan (en daar heb je geen drukke patronen of felle kleuren bij nodig). 

4Schreeuw het van de daken

Schrijf jij een LinkedInpost? Die niet gaat over het feit dat je op zoek bent naar een baan? Dan wil je wel dat de mensen die jouw bericht voorbij zien komen weten dat ze jou aan hun team kunnen toevoegen. Hoe doe je dat? Schrijf in de ruimte voor jouw functietitel dat je op zoek bent. Dat kan heel simpel zijn: op zoek of beschikbaar. Maak het vervolgens af door werkvelden eraan toe te voegen. Hoe zou dat eruit kunnen zien?

Op zoek naar een nieuwe uitdaging | IT | freelance | UX | Vormgeving

Vergeet ook niet bij LinkedIn te melden dat je door recruiters benaderd wilt worden. Hoe je dat doet? Ga naar jouw LinkedInprofiel, klik op profielonderdeel toevoegen, introductie en klik op het plusje bij ‘Op zoek naar carrièrekansen’. Vervolgens kun je jouw interessegebied aangeven. En komen recruiters jouw profiel tegen wanneer ze op zoek zijn naar professionals. Dit is ook handig als je discreet op zoek bent en het niet meteen van de daken wilt schreeuwen.

"Post regelmatig wat op LinkedIn. Zo blijf je ‘top of mind'.

Staat alles klaar? En ben jij klaar voor sollicitaties en aanbiedingen? Dan is het tijd om het de wereld te laten weten. Schrijf een tekst met jouw verhaal, waarom je op zoek bent, wie jij bent als persoon en wat jij toevoegt aan het team. Verpak het in een pakkende en positieve tekst. Voeg tot slot een passende foto of video toe. Dit kan een foto van jou zijn dat je aan het werk bent, een inspirerende quote of iets anders dat bij jou past. Zorg ervoor dat het opvalt. Zo val jij op in de tijdlijn en stoppen potentiële werkgevers bij het zien van jouw post met scrollen.

 

5Benadruk jouw expertise

Hoe vaker jij iets publiceert op bijvoorbeeld LinkedIn, hoe vaker jij op een tijdlijn terecht komt en hoe vaker mensen aan je denken. Zo blijf je ‘top of mind’. Dit vergroot de kans dat jouw netwerk wanneer zij een vacature of opdracht zien die bij jou past, zij dit aan jou door zullen geven. Of die organisatie laten weten dat jij de persoon bent die ze zoeken.

Wil jij wel iets publiceren, maar weet je niet goed wat? Schrijf over jouw vakgebied. Benadruk jouw expertise en help anderen verder. Dit helpt jou aan een positief imago en hierdoor weet jouw toekomstige werkgever direct dat je verstand van zaken hebt!

"Naast vacaturesites kun je ook bij organisaties in de arbeidsbemiddeling terecht voor vacatures.

 

6Breid je netwerk uit

Hoe groter en relevanter je netwerk, hoe groter de kans is dat er veel mensen met je meedenken. Woon netwerkevents bij en ga naar kennisevents. Hoe moet je netwerken? Daar vertelt onze Accountmanager Sheelagh je alles over.

Maar laat ook je gezicht zien bij partijen die jou verder kunnen helpen. Wanneer je bij ons een kennismakingsgesprek inplant, geef je ons de kans om met je mee te kijken en denken. Kunnen wij kijken of je past op een openstaande opdracht of vacature. Staat jouw droomopdracht er nog niet tussen, dan komen we hem misschien later tegen. Zo sta jij er niet alleen voor. Wat weer een positief gevoel met zich mee brengt! 

7Vind de juiste vacatures

Ga je actief op zoek naar jouw droombaan? Dan kun je kijken op vacaturesites als Indeed of de Nationale Vacaturebank. Maar ook kun je terecht bij organisaties in de arbeidsbemiddeling, zoals wij. Bekijk je een vacature waarvan je niet zeker weet of het helemaal bij jou past? Maak het bespreekbaar. Door vragen te stellen krijg je helder of het wat voor jou is! Onze vacatures vind je trouwens hier.

 

Heb jij nog een gouden tip? Deel hem met ons!

 

Wil jij dat wij je helpen met het vinden van jouw droombaan of opdracht? Neem dan contact op met Amarins of meld je aan als professional.


Deel deze update

Kennisdeling

Samenwerken op basis van vertrouwen tijdens coronatijd, zo doet onze accountmanager Astrid het!

Integer. Dat is een van onze kernwaarden. En dat kan alleen als je weet met wie je samenwerkt. Dit keer stellen we Accountmanager Astrid vragen over...

lees meer
Kennisdeling

Zo kom je na de lockdown weer eenvoudig in je eigen ritme

Van thuiswerken naar kantoor. Hoewel het erop lijkt dat we allemaal voorlopig nog even thuiswerken, komt er een moment dat we weer na kantoor mogen....

lees meer
Over ons

Zo namen wij een nieuwe collega aan zonder hem te ontmoeten

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Ook de afgelopen weken. Onze werving gaat door, ondanks de maatregelen in verband met het...

lees meer