Fotoimpressie
Fotoimpressie
Kennisdeling

Samenwerken op basis van vertrouwen tijdens coronatijd, zo doet onze accountmanager Astrid het!

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Neeltje Meijler
  • Neeltje Meijler
  • 4 minuten leestijd
  • 4 min

Integer. Dat is een van onze kernwaarden. En dat kan alleen als je weet met wie je samenwerkt. Dit keer stellen we Accountmanager Astrid vragen over samenwerken op basis van vertrouwen. Iets wat voor haar heel belangrijk is. Maar waarom is dat volgens haar zo belangrijk? Waar helpt vertrouwen bij? En wat kun je ermee bereiken? Astrid vertelt het je. Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan snel verder!

Wil jij ook een samenwerking op basis van vertrouwen? Meld je aan als opdrachtgever, partner of professional.

Astrid, toen ik je vroeg of ik je mocht interviewen, gaf je meteen aan dat je graag over vertrouwen zou willen hebben. Voordat we daar op ingaan, wat versta jij precies onder vertrouwen?
“Dat er eerlijkheid is, daar de ruimte voor is en dat je weet dat je het beste met elkaar voorhebt. Dat is voor mij allesomvattend, de basis van vertrouwen.”

Waarom wil je het over dit onderwerp hebben?
“Vanuit Seven Stars willen we op deze manier werken. En ik ook. Integer zijn, de basis van blind vertrouwen, is een van onze kernwaarden en vanuit daar doen we alles. Dat is voor mij heel belangrijk omdat ik op die manier plezierig kan samenwerken. Zowel intern als extern. Het draait niet alleen om de korte termijn, juist het hebben van een goede relatie is zo veel meer waard.”

"Ik denk dat contact juist nu heel belangrijk is, omdat je elkaar minder ziet.

Waarom is het zo belangrijk?
“Je bouwt een relatie op voor de lange termijn. Hoe beter jouw relatie is, hoe langer je kunt samenwerken en dus uiteindelijk meer opdrachten tot een succes kunt afronden. Wanneer een opdrachtgever mij als eerste een berichtje stuurt als ze met een issue zitten, dan zie ik dat als een compliment. Er is dusdanig veel vertrouwen dat ze mij vragen om hulp. Dat betekent dat we ook op andere momenten aan elkaar denken. Bijvoorbeeld wanneer er een opdracht open staat of wanneer ik iemand spreek die écht binnen hun organisatie past. En wanneer je een goede relatie hebt met een freelancer is de kans groot dat, wanneer hun opdracht afloopt, ze bij jou aankloppen. Ik kijk graag mee, ook wanneer ze iets zoeken wat we op dat moment (nog) niet kunnen aanbieden.

Maar ook intern, in mijn team, is dit heel belangrijk. We besteden nu, tijdens deze coronacrisis, nog meer aandacht dan normaal aan teambuilding. We gaan regelmatig (met 1,5 meter afstand) wandelen om even tot elkaar te komen. Ik denk dat contact juist nu heel belangrijk is, omdat je elkaar minder ziet. Miscommunicatie ontstaat makkelijk als je enkel contact via app of mail hebt, soms is het gewoon belangrijk elkaar aan te kunnen kijken.

Om goed te kunnen samenwerken is een goede basis in mijn ogen essentieel. Werk je op een goede manier samen? Dan is de kans groot dat iedereen plezier heeft in zijn werk. En dat is belangrijk. En wanneer je goed met elkaar overweg kunt, kan je ook zakelijk dingen tegen elkaar zeggen. Er is dan ruimte voor openheid. En dat hoeft niet meteen het beeld van iemand aan te tasten omdat je weet dat het goed zit. Dat leidt er ook toe dat je je kwetsbaar kunt opstellen en dat je geen angst om iets verkeerd te doen hoeft te hebben. Je kunt groeien omdat er de ruimte is om ook ‘op je bek te gaan’.”

Hoe pas jij vertrouwen toe in je werk?
“Het is geen tool. Het is een manier waarop ik wil werken. Ik denk dat door oprecht interesse in elkaar te hebben, je elkaar ook echt kunt leren kennen. Zo kun je persoonlijk met elkaar omgaan. En creëer je een klik. Dat is iets moois wat ik wil stimuleren. Doe vooral wat goed voelt en ga af op een persoonlijke match.”

"Videobellen brengt wel een leuk element met zich mee. Zo kijk ik nu geregeld bij mensen in de woonkamer. Je leert elkaar op een heel ander niveau kennen.“

Hoe ga jij er in deze coronatijd mee om?
“Normaal gesproken maak ik al veel gebruik van mijn telefoon. Ik bel veel en stuur geregeld mailtjes en appjes. Maar dat is nu wel iets meer geworden. Ik mis wel heel erg die kop koffie en het gesprek hoe het nou echt met iemand gaat. We hebben nu wel meer contact via de telefoon en via videobellen, maar dat is toch anders dan dat je elkaar recht in de ogen kijkt.

Het videobellen brengt wel een ander leuk element met zich mee. Zo kijk ik nu geregeld bij mensen in de woonkamer of zie ik iemands ingerichte werkplek. En dat geldt andersom ook. Je leert elkaar hierdoor weer op een heel ander niveau kennen. Ik heb een baby thuis, die hoor je wel eens op de achtergrond voorbijkomen. Dat brengt ook weer een gesprek op gang. Ik zie soms ook wel eens iemand langslopen in beeld. Je krijgt door videobellen echt een kijkje in iemands leven en dat brengt mooie gesprekken en inzichten met zich mee.”

Wat is nu anders dan normaal?
“Ik ben de hele dag aan het bellen en dus continu in gesprek. Daardoor kom ik wel echt tijd te kort. Normaal gesproken heb ik veel afspraken en dan bel ik onderweg.

Verder hebben we nu meer intakes en gesprekken via videobellen. Dit heeft voor mij wel voordelen. Wanneer we normaal gesproken deze intakegesprekken hebben, ben ik soms verhinderd omdat ik onderweg ben of omdat een afspraak uitloopt. Nu kun je eigenlijk altijd wel aanhaken. Waardoor je gezamenlijk tot een beter beeld komt en daardoor in de toekomst de opdrachtgever nog beter van dienst kunt zijn.”

"Wees nieuwsgierig en sta open voor elkaar.


Valt het mee? Digitaal relatiebeheer?

“Voor mijn dagelijkse werkzaamheden kan dit prima, maar ik merk wel dat het lastiger is om nieuwe relaties op te bouwen. Ik heb op dit moment vooral met bekenden contact. Iedereen heeft het nu druk en het is toch prettiger om elkaar dan even echt in de ogen te kunnen kijken. Je voelt dan toch een bepaalde klik. En ik wil graag bij een bedrijf een gevoel krijgen. Ik bekijk de afdeling, proef de sfeer en zie waar de professional gaat werken. Dat zijn belangrijke dingen om te weten. Wanneer ik een bedrijf goed ken, weet ik ook welke dingen we aan een kandidaat moeten vragen.”

Tot slot, heb je nog een gouden tip? Hoe je kunt samenwerken op basis van vertrouwen?
“Wees nieuwsgierig en sta open voor elkaar. En wees jezelf. Je bent tenslotte uniek. Dat leidt ertoe dat je een relatie kunt opbouwen in openheid en vrijheid. Daardoor kun je goed op elkaar inspelen en écht samenwerken. En dat brengt vertrouwen met zich mee.”

 

Wil jij ook een samenwerking op basis van vertrouwen? Meld je aan als opdrachtgever, partner of professional.


Deel deze update

Kennisdeling

Zo kom je na de lockdown weer eenvoudig in je eigen ritme

Van thuiswerken naar kantoor. Hoewel het erop lijkt dat we allemaal voorlopig nog even thuiswerken, komt er een moment dat we weer na kantoor mogen....

lees meer
Over ons

Zo namen wij een nieuwe collega aan zonder hem te ontmoeten

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Ook de afgelopen weken. Onze werving gaat door, ondanks de maatregelen in verband met het...

lees meer
Kennisdeling

Met deze tips blijf jij op afstand verbonden met thuiswerkers

We hebben er vrijwel allemaal mee te maken: thuiswerken. Het hele team werkt op afstand. En dat brengt een hele andere dynamiek met zich mee. Want...

lees meer