Fotoimpressie
Fotoimpressie
Kennisdeling

Zo kom je na de lockdown weer eenvoudig in je eigen ritme

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Cheyenne Eijkhoudt
  • Cheyenne Eijkhoudt
  • 2 minuten leestijd
  • 2 min

Van thuiswerken naar kantoor. Hoewel het erop lijkt dat we allemaal voorlopig nog even thuiswerken, komt er een moment dat we weer na kantoor mogen. En dat kan best weer even wennen worden. Daarom geeft onze Recruiter Cheyenne 7 praktische tip. Zodat je straks makkelijk kunt omschakelen. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

1Maak een weekplanning
Een planning geeft rust. Het zorgt ervoor dat jij weet waar je aan toe bent. Waardoor de kans groter is dat je jouw doelen en plannen behaald. Werk jij veel samen met collega’s? Bespreek met hen wie wat oppakt, schrijf het uit, stel je vragen en ga er op een logische volgorde mee aan de slag.

2Plan vaste momenten in
Voetbal je normaal gesproken op woensdag of volg je een cursus Frans op vrijdag? Neem die momenten ook nu mee in je weekplanning. Gaat jouw vaste sportavond niet door? Plan een alternatief. Ga hardlopen of doe oefeningen in de tuin. Of tover de cursus Frans om tot een digitale cursus of zelfstudie. Streef er in ieder geval naar om jouw vaste ritme zoveel mogelijk vast te houden.

3Houd contact met je collega’s
Elke ochtend een ‘stand-up’ met je collega’s om te bespreken wat je die dag gaat doen, kan heel fijn zijn. Zo blijf jij in contact met jouw collega’s en de organisatie. Houd de vrijdagmiddagborrel in stand. Een goed moment om even informeel met elkaar te praten. Er bestaan een aantal goede programma’s die het mogelijk maken om de borrel digitaal te houden. Zelf gebruiken wij hiervoor Zoom.

4Pauze
Je kunt nu ieder moment even een kopje koffie drinken op de bank of een eitje bakken als je honger hebt. Dit kan er toe leiden dat je jouw ritme verplaatst, waardoor het straks lastig is om te wachten tot 12.00 uur voor de lunch. Houd vaste pauzes aan en plan deze in. Wandelde je altijd met collega's? Ga dan ook nu even een blokje om.

5Vaste slaaptijden
Zorg voor vaste slaaptijden. Kijk je ’s avonds een serie? Stop wanneer je denkt: ‘vooruit, nog ééntje dan’. Een vaste structuur in je dag geeft rust, maar zorgt er ook voor dat jij voldoende slaap krijgt. Dit vergroot jouw kans op een productieve dag. En dat je de volgende ochtend als de wekker gaat, uitgerust uit je bent kunt komen. Wanneer je jouw kantoorritme hanteert, kan het zijn dat je nog tijd over hebt omdat je reistijd wegvalt. Start je dag met een wandeling, kijk ’s ochtends het nieuws of begin jouw werkdag wat vroeger dan normaal.

6Accepteer verandering
Accepteer dat niet alles meer is zoals het was. Had een collega tijdens deze lockdown zijn laatste dag? Of startte er juist een nieuwe collega? Helaas gaat dat in deze tijd wat anders dan je gewend bent. Onze werkdagen zien er nou eenmaal anders uit. Accepteer die verandering. Er kunnen ook mooie dingen uit een crisis ontstaan. Misschien bevalt het thuiswerken jou of je werkgever wel dusdanig goed, dat het in de toekomst wel een vast onderdeel wordt van jouw werkweek.

7Reflecteer
Deze tijd is een goed moment om eens te reflecteren op je normale patronen. Hoe ziet jouw tijdsbesteding er nu uit? Heb jij doordat jij geen reistijd hebt ineens tijd over? Ga je bijvoorbeeld meer wandelen of heb je een passie voor puzzelen ontwikkeld? Netflix je meer, of juist minder? Durf eens kritisch te kijken naar hoe jij je tijd voor de lockdown besteedde en hoe je dat nu doet. Wat neem jij mee naar het post-corana tijdperk? Door er bewust over na te denken, is de kans groter dat jij straks minder ‘geleefd’ wordt en meer zelf aan het roer zit!

 

Wat doe jij om jouw ritme te behouden? Laat het ons weten via onze socials!


Deel deze update

Over ons

Zo namen wij een nieuwe collega aan zonder hem te ontmoeten

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Ook de afgelopen weken. Onze werving gaat door, ondanks de maatregelen in verband met het...

lees meer
Kennisdeling

Met deze tips blijf jij op afstand verbonden met thuiswerkers

We hebben er vrijwel allemaal mee te maken: thuiswerken. Het hele team werkt op afstand. En dat brengt een hele andere dynamiek met zich mee. Want...

lees meer
Over ons

Zijn wie je bent, 100%

Werkgeluk creëren door vanuit oprechte aandacht en een sprankelend proces de perfecte match in IT realiseren. Dat is onze missie. En werkgeluk...

lees meer