Fotoimpressie
Fotoimpressie
Nieuws

Ondernemer, zo krijg jij steun van de overheid

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Neeltje Meijler
  • Neeltje Meijler
  • 1 minuut leestijd
  • 1 min

Het coronavirus. Iedereen praat erover en iedereen is er mee bezig. En is zowel voor jou als mens als voor een onderneming een bedreiging. De Rijksoverheid deelde een bericht met daarin wat jij als ondernemer van de overheid kunt verwachten. Wij delen vandaag de highlights!

 

Tegemoetkoming loonkosten
Verwacht je meer dan 20% omzetverlies? Vraag bij het UWV voor een periode van 3 maanden een tegemoetkoming in de loonkosten aan. De tegemoetkoming in de loonkosten geldt niet voor zzp’ers.

Extra ondersteuning voor zelfstandig ondernemers
Er komt echter ook een tijdelijke versoepeling om zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, te ondersteunen. Voor een periode van 3 maanden kunnen zelfstandigen aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud.

Wat kun je als zzp’er daarnaast doen wanneer je door het virus in de financiële problemen komt? Doe een beroep op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen 2004 (Bbz). Deze geeft zelfstandigen financiële steun en begeleiding om een bedrijf te starten of door een moeilijke periode heen te helpen. De uitvoering van voornoemde regelingen wordt door gemeenten gedaan.

Versoepeling uitstel van belastingbetalingen en verlaging van boetes
Het aanvragen van uitstel wordt eenvoudiger gemaakt. Invorderingen worden direct gestopt en geldt voor inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelastingen (btw). Verzuimboetes wegens late betalingen hoeven in dit geval niet worden betaald.

Ben je niet in staat om op tijd aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting of loonbelasting te doen? Vraag schriftelijk bij de Belastingdienst bijzonder betalingsuitstel aan.

Rentekorting kleine ondernemers op microkredieten Qredits
Kleine ondernemers die problemen krijgen door het coronavirus wordt uitstel van aflossing aangeboden. Dit gaat over een periode van 6 maanden. De rente zal automatisch verlaagd worden naar 2%. 

Meer weten over wat jij kunt doen en waar de overheid jou bij helpt? Check dan het artikel van de Rijksoverheid!


Deel deze update

Kennisdeling

Met deze 7 tips loopt jouw videoafspraak op rolletjes

Nederland werkt de deze periode veel thuis. Om toch goed te communiceren en bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken door te laten gaan, maken veel...

lees meer
Kennisdeling

Met deze 7 tips maak jij een vliegende start als (zelfstandig) ondernemer

Heb je de knoop doorgehakt? En ruil je jouw vaste baan in voor flexibel freelance werk? Dan zijn dit de tips die je moet lezen! Hoe word je...

lees meer
Over ons

New Star: meet Cheyenne

Haar eerste dag zit er alweer op! Sinds maandag is Cheyenne onze nieuwe Recruiter. En onbekend met het vinden van de juiste professionals is ze niet....

lees meer