Fotoimpressie
Fotoimpressie
Nieuws

Nieuw btw-nummer voor eenmanszaken in 2020

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Boudewijn van Rees
  • Boudewijn van Rees
  • 1 minuut leestijd
  • 1 min

2020 is begonnen en dat betekent dat alle eenmanszaken het nieuwe btw-nummer moeten gebruiken. Daarom hebben we een aantal praktische tips voor je opgesteld die je kunnen helpen bij deze verandering. Maar ook leggen we uit waarom dit is gebeurd. Wil je nog meer weten over wat dit voor jou betekent? Neem dan contact op met Boudewijn.

Tips voor jouw administratie

Goed om te weten: communicatie tussen jou en de Belastingdienst blijft via het oude, op het BSN-nummer gebaseerde btw-nummer, lopen.

De reden van de wijziging

Het nieuwe btw-nummer is ingevoerd zodat de Belastingdienst voldoet aan de eisen van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Het oude btw-nummer bevatte namelijk het Burgerservicenummer (BSN) van de ondernemer als privépersoon.

Vanaf 1 januari 2020 dien je het nieuwe btw-nummer te gebruiken in de communicatie met jouw zakelijke relaties. Dit betekent dat je jouw nieuwe btw-nummer moet vermelden op jouw facturen, webshop of website.

In 2019 mochten eenmanszaken van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) nog het btw-nummer weglaten op hun webshop en website. Vanaf 2020 moet je jouw btw-nummer weer vermelden op jouw webshop en website.

 

Heb je nog vragen over het nieuwe btw-nummer? Of waar je verder op moet letten? Neem dan contact op met Boudewijn.


Deel deze update

Kennisdeling

7 tips voor het perfecte cv

Ieder kwartaal geeft een collega praktische tips. Binnen zijn of haar expertise. Zodat je de tips gelijk kunt toepassen. En dit keer zijn het tips van...

lees meer
Nieuws

Partner uitgelicht: Nekst IT

Ieder kwartaal gaat een Seven Stars collega met één van onze partners in gesprek. Samen met onze partners kijken we naar de invulling van een...

lees meer
Nieuws

New Star: meet Arzu

Haar eerste werkdag zit er alweer op! Want sinds gisteren is ze onderdeel van onze financiële afdeling: Arzu. Arzu gaat bij ons aan de slag als...

lees meer