Inloggen
menu
Fotoimpressie
Kennisdeling

7 vragen aan Marius over werkgeluk

  • 23 september 2019
  • 23-09-19
  • Geschreven door Neeltje Meijler
  • Neeltje Meijler
  • 3 minuten leestijd
  • 3 min

Het is deze week de Week van het Werkgeluk. Iets wat wij, als Seven Stars, heel erg belangrijk vinden. Want als je het niet naar je zin hebt op je werk, haal je dan wel het maximale uit jezelf? Wij vinden dat plezier en succes in je werk hand in hand gaan. We stellen deze keer 7 vragen aan onze Algemeen Directeur Marius. Over werkgeluk. Want wat vindt hij belangrijk?

1 Marius, wat versta jij onder werkgeluk?

“Je moet blij worden van je werk, maar ook in je flow kunnen komen. Want als je gelukkig bent in je werk, kun je de juiste dingen doen. Je wilt een positieve invloed hebben op de mensen om je heen. Dat kan alleen als je lekker in je vel zit! Hierin gaat privé en werk hand-in-hand. Ik vind het heel belangrijk dat je dingen doet waar je gelukkig van wordt. Want wanneer je dit niet doet, sta je niet in je kracht.”

Dat is wat je als onderneming wilt: continu excelleren.

2Ben je hier altijd al mee bezig geweest?

“Nee, zeker niet. In ieder geval niet bewust. Ik heb bij mezelf ondervonden dat als je niet de juiste dingen doet, dit teveel energie kost. Als je dat niet op tijd opmerkt, kan het zelfs zijn dat je uiteindelijk helemaal geen plezier meer in je werk hebt. Gelukkig is het bij mij nooit zover gekomen, want ik heb altijd naar de signalen geluisterd die ik kreeg. Daardoor ben ik extra alert in mijn omgeving of mensen wel gelukkig zijn en in hun energie zitten.”

3Is het lastig om werkgeluk toe te passen binnen een organisatie?

“Ik zie werkgeluk meer als iets wat ontstaat wanneer je als ondernemer/onderneming het juiste klimaat en de juiste cultuur weet de creëren. Zorg voor een open cultuur waar mensen zichzelf kunnen zijn en positief kritisch naar zichzelf en hun omgeving zijn. Uiteraard moet je ervoor zorgen dat het duidelijk is wat je van mensen verwacht. Ik denk dat het hem hierin deels zit. Als mensen gelukkig zijn, zullen ze ook kritisch zijn naar de verwachtingen en hun eigen functioneren. En komen ze met voorstellen hoe zaken anders of beter kunnen. Dat is wat je als onderneming wilt: continu excelleren. Daarmee komt iedereen in een flow van werkgeluk. Dus ik denk dat als je dit toepast, het niet moeilijk hoeft te zijn. Maar het is niet iets wat vanzelfsprekend is.”

4Hoe draagt Seven Stars bij aan werkgeluk?

“Wat ik eerder vertelde is dat we een open bedrijfscultuur kennen met veel vertrouwen. Ik zie dit als een goede basis voor werkgeluk. Naast deze cultuur kent Seven Stars een mooie set (flexibele) arbeidsvoorwaarden. Bijvoorbeeld een goed salaris, pensioenregeling en een persoonlijk opleidingsbudget. Maar ook krijg je bij 5 jaar in dienst een doorbetaalde sabbatical van 1 maand. Gewoon een maand voor jezelf om (buiten je vakantiedagen om) op te laden, een studie te volgen of die ene mooie reis te maken.

Daarnaast komt er wekelijks een personal trainer bij ons op kantoor voor een outdoor bootcamp. Hier kan het hele team aan mee doen. Dit doen we omdat we erin geloven dat wie lichamelijk gezond is, mentaal beter presteert, lekkerder in zijn of haar vel zit en dus meer werkgeluk zal ervaren. En ja, de borrels, wintersportvakantie, jaarlijkse MudRun en overige leuke uitjes die we doen dragen hier natuurlijk óók ook aan bij!”

Werkgeluk resulteert in een team waar veel energie uitkomt."

5En wat maakt dat jij gelukkig bent in je werk?

“Ik kijk niet naar werk als werk. Voor mij zijn werk, samenzijn met mijn gezin en vrienden en mijn passie kitesurfen, elementen om mijn levensstijl in te vullen. Ik kan zeggen dat ik een gelukkig leven heb en de balans in de voor mij belangrijke elementen heb gevonden. Ik heb de ambitie nooit met pensioen te gaan en zo lang ik het lichamelijk en geestelijk kan, dit tot mijn 107e wil volhouden. Ik heb toch al iets met het getal 7!”

6Waar resulteert werkgeluk volgens jou in?

“Werkgeluk resulteert in een team waar veel energie uitkomt. Een team dat initiatieven neemt en in staat is zelfstandig beslissingen te nemen. Als organisatie maak je hierdoor beter gebruik van het potentieel wat er in je organisatie aanwezig is. Iedereen blij toch?!”

7Heb je tot slot nog een gouden tip?

“Have fun, de rest komt dan vanzelf.” 

 

Wil jij werken bij een bedrijf dat werkgeluk hoog op de agenda heeft staan? Check onze vacatures! En wie weet bootcamp je binnenkort met ons mee!


Deel deze update

Over ons

Freelancer worden? Samen maken we het makkelijk

Dingen die je voor het eerst doet zijn vaak spannend. Zoals voor jezelf beginnen. Want je bent klaar voor een frisse start. En voor meer uitdagingen....

lees meer
Kennisdeling

Effectief werven, zo doe je het!

Elke maand stellen we 7 vragen aan een collega over een specifiek onderwerp. Kennisdeling. Binnen onze branche. De collega vertelt over zijn of haar...

lees meer
Over ons

New Star: meet Simon

Het was een drukke transferzomer voor Seven Stars. De één na de andere ‘new star’ kwam ons team versterken. Zo ook afgelopen maandag: de eerste...

lees meer