Inloggen
menu
Fotoimpressie
Events

Seven Stars Shares: Security, Better safe than sorry

  • 12 juli 2019
  • 12-07-19
  • Geschreven door Neeltje Meijler
  • Neeltje Meijler
  • 2 minuten leestijd
  • 2 min

Op woensdag 25 september organiseren wij een nieuwe editie van Seven Stars Shares: dé meet-up voor en door ambitieuze IT-professionals. Het onderwerp van deze avond: Security. Ben jij geen IT'er, maar wel geïnteresseerd in Security? Ook dan ben je van harte welkom! Tijdens deze avond delen drie sprekers uit ons netwerk hun kennis, tips & tricks. Zo blijven we scherp. En jij ook. Naast kennis opdoen is dit een uitgelezen kans om vakgenoten te ontmoeten. Ben jij erbij? Schrijf je dan nu in!

“Gegevens duizenden patiënten liggen op straat.” “Hackers bemachtigen inloggegevens miljoenen gebruikers.” “Honderden bezoekers slachtoffer datalek.” Het nieuws staat continu vol met berichten over privacy en securityproblemen. Organisaties, apps en websites verzamelen steeds meer persoonsgegevens. En de wetgeving wordt steeds strenger. Goede beveiliging is daarom essentieel. Hoe voorkom jij dat jouw organisatie de volgende headliner in het nieuws wordt? Onze experts vertellen het jou tijdens Seven Stars Shares: Security, Better safe than sorry.

Tijdens deze Meetup staat security centraal. Je leert hoe experts te werk gaan bij het beveiligen van gegevens. En hoe hackers proberen die gegevens te bemachtigen. Want wat zijn nou de zwakke schakels en wat kan je er aan doen? We zijn trots dat de volgende sprekers te gast hebben:


1How-to AVG en Wpg: een likje verf of tóch maar een nieuw huis?
Elisabeth de Leeuw
(Zelfstandig Adviseur Privacy & Identity Architectuur)

De wetgeving op het gebied van privacy wordt steeds strenger. AVG, Wpg: er worden hogere eisen aan organisaties gesteld. Daarnaast voelen mensen zich steeds minder op hun gemak bij het delen van persoonlijke gegevens. Tijd voor organisaties om serieus aan de slag te gaan met de bescherming van privacy. Maar… wat betekent dat voor bestaande methoden en werkwijzen? Voor governance, architectuur en risicomanagement? Elisabeth de Leeuw heeft de afgelopen jaren verschillende organisaties op dit terrein geadviseerd. Tijdens Seven Stars Shares deelt zij enkele avonturen en uitdagingen waarmee zij in de praktijk mee is geconfronteerd.


2Veilige applicaties (laten) ontwikkelen
Arnold Greving
Security Specialist bij DUO en Security Architect bij de RDW

We werken steeds flexibeler. Hoe borg je security hierin? En vooral, hoe zorgen we dat applicaties veilig zijn én blijven? Tijdens deze sessie word je meegenomen in een aantal veelvoorkomende technische en niet-technische uitdagingen bij het (laten) ontwikkelen van applicaties. Hierbij komen de verbinding tussen business en techniek samen. Aangevuld met uitleg over kaders en best practices. We sluiten de presentatie af met een aantal concrete applicatie hardening casussen.


3In het hoofd van een hacker
Ronald Kingma & Jeffrey Jansen
Zelfstandige Cybersecurity Experts en oprichters Access42 cybersecurity

Hacken en Cybersecurity zijn onderwerpen die steeds vaker in het nieuws komen. Maar wat doet een hacker? En hoe gaat hij te werk? Ronald Kingma en Jeffrey Jansen van Access42 hebben jarenlange ervaring met Cybersecurity. Als ethical hackers zetten zij hun vaardigheden in om organisaties te helpen met hun beveiliging. Op basis van praktijkvoorbeelden nemen zij jou mee in het hoofd van een hacker tijdens een live demonstratie.


Praktische informatie
Datum: 25 september 2019
Locatie: MAC3Park Stadion

  • 18.30 - 19.00 - Deur open, ontvangst met koffie

  • 19.00 - 21.30 - Programma

  • 21.30 - 22.30 - Netwerkborrel

De locatie voor deze meetup is in de businessclub van het Mac3Park PEC Zwolle stadion (Bezoekadres Stadionplein 20, Zwolle). Entree is via de hoofdingang aan de voorzijde van het stadion. Parkeren kan via de Boerendanserdijk (navigatieadres). Houd na de slagbomen om te parkeren rechts aan richting Jack's Casino / Wokstadion. Gratis uitrijkaarten worden tijdens de meetup uitgedeeld. Vanaf 18.30 uur start de inloop met koffie, om 19.00 uur start het programma.


 

Kennis delen, we zijn er gek op. Deelname is dan ook gratis. Ben je er 25 september bij? Schrijf je nu in!


Deel deze update

Nieuws

Seven Stars preferred supplier van Dienst Justitiële Inrichtingen

Groot nieuws! We gaan met Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) samenwerken! Dat betekent dat er binnenkort veel nieuwe en uitdagende opdrachten bij...

lees meer
Nieuws

In Beeld: de Seven Stars Zwolse Mudrun

We survived the Seven Stars Zwolse MudRun! Afgelopen zaterdag was het zover. Ruim 650 enthousiaste deelnemers trotseerden de modder. Waaronder 20 van...

lees meer
Kennisdeling

IT-clichés

In 2017 hadden we het er al over . En het is nog steeds even actueel. Clichés in cv’s en vacatureteksten. Kortom, veel voorkomende termen die hun...

lees meer