Fotoimpressie
Fotoimpressie
Kennisdeling

7 tips voor een sterke online personal branding

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Amarins Steffens
  • Amarins Steffens
  • 2 minuten leestijd
  • 2 min

Ieder kwartaal geeft één van onze collega’s tips. Binnen zijn of haar expertise. Deze keer helpt Amarins jou met een sterke online personal branding!

Dus, je bent op zoek naar jouw droombaan. Maar hoe zien mensen jou? En hoe wil je dat ze jou zien? Je wilt een sterk online profiel opzetten. Maar hoe doe je dat? En waar begin je? Onze Werving & Selectie Consulant Amarins geeft je praktische tips. Dus ben je op zoek naar een baan waar je blij van wordt? Lees dan even verder. Nu al nieuwsgierig naar wat Amarins voor jou kan betekenen? Vraag het Amarins

1Neem de tijd

"Hoe wil jij jezelf online laten zien? Denk na over je drijfveren, passies en schrijfstijl. Kijk ook eens naar de profielen van personen die jij volgt. Vooral van mensen waar je de berichten en blogs vaak van leest. Wat trekt je aan en waarom? Zo heb je een mooie basis voor jouw online personal branding. Nu is het aan jou om er je eigen draai aan te geven! #dontbeacopycat"

2Wees authentiek

"Ja helaas, dit is direct de meest lastige tip. Maar het is wel super belangrijk! Wees authentiek en creëer zo een sterke personal branding! Want dat ben jij! Denk hierbij aan je foto en profieltekst. Maar ook aan eventuele blogs of vlogs waar je aan verbonden bent. Laat zien wie jij bent. Want daar zijn recruiters en potentiële werkgevers in geïnteresseerd. Zorg er dan ook voor dat je identiteit (wie je werkelijk bent) en je imago (hoe anderen je zien) kloppen. Zit hier een groot verschil tussen? Dan is er werk aan de winkel!"

3Plaats foto's

"Zorg dat je een professionele, recente en duidelijke foto op je LinkedIn hebt staan. En nee, je hebt niet meteen een professionele fotograaf nodig. Tegenwoordig zijn de camera’s op mobiele telefoons zó goed dat je alleen nog maar voor een neutrale achtergrond hoeft te gaan staan. En je moet iemand vinden die de foto wil maken. Lukt dit niet dan kun je altijd nog een beroep doen op de zelfontspanner. Een goede foto is natuurlijk op alle sociale media belangrijk. Een foto zegt meer dan 1000 woordendus wees kritisch."

4Maak je profiel persoonlijk
"Je hebt op LinkedIn de mogelijkheid om jezelf te omschrijven. Maar wist je al dat dit ook kan op Facebook, Twitter en Instagram? En geloof me, daar kijkt je toekomstige werkgever ook! Controleer wat daar staat en zorg ervoor dat een potentiële werkgever direct iets van je te weten komt wat interessant is. Denk aan je competenties of interesses. Het belangrijkst is, maak ze persoonlijk!"

Schrijf zoals je vertelt op een verjaardag!

5Laat van je horen

"Je branding werkt natuurlijk alleen als je er ook actief mee bezig bent. Dus reageer en ga online gesprekken aan. Wees zichtbaar! Denk mee bij (online) hulpvragen of schrijf zelf eens een tekst over wat je bezig houdt. Zorg ervoor dat hetgeen wat je online zet overeenkomt met wie je écht bent."

6Humor helpt

"Humor werkt echt! Geestdodende zakelijke blogs lees je waarschijnlijk zelf ook niet graag,dus probeer vlot te schrijven. Schrijf zoals je vertelt op een verjaardag. Probeer vaktaal te vermijden, hou het menselijk. Verwerk dit in je social teksten."

7Blijf actief

"Yes! Je hebt een leuke baan gevonden! Dat betekent niet dat je nu niks meer hoeft te doen. Door actief te blijven houd je je netwerk up-to-date en blijf je interessant voor recruiters en potentiële werkgevers. Want er komt waarschijnlijk een moment dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging."

Ben jij op zoek naar een baan waar je energie van krijgt? Dan helpt Amarins je graag! Benieuwd wat zij voor je kan betekenen? Neem dan contact op met Amarins!


Deel deze update

Nieuws

Zilver tijdens de Dutch Interactive Awards

Feest! Genomineerd in een categorie met gevestigde merken. Maar toch zijn wij, samen met Triggerfish , met de Zilveren Award binnen de categorie...

lees meer
Nieuws

Seven Stars preferred supplier bij Rijkswaterstaat

Opnieuw kiest een grote overheidsorganisatie voor Seven Stars als leverancier van IT-specialisten. Nadat eerder dit jaar de RDW, IND, DT&V en het COA...

lees meer
Nieuws

We zijn genomineerd als beste Detachering- en Recruitmentspecialist 2019!

De jury heeft gesproken! We zijn door Computable genomineerd als ‘Beste Detachering- en Recruitmentspecialist van het Jaar’. En daar zijn we trots op!...

lees meer