Fotoimpressie
Fotoimpressie
Events

In beeld: Agile, Beyond the basics

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Neeltje Meijler
  • Neeltje Meijler
  • 1 minuut leestijd
  • 1 min

Gisteren, 5 juni was het tijd voor een nieuwe editie van Seven Stars Shares. Het thema van deze avond: Agile, Beyond the basics. Agile experts Johan van Delden, Hans Rouw en Marcel Wilmink deelden hun ervaringen en expertise.

Na een kop koffie en een Zwollenaertje trapte dagvoorzitter Sheelagh van Winsen de avond af. Zo’n 100 gasten waren aanwezig en verzamelden zich rond het podium. Marcel Wilmink brak vervolgens het ijs met een liberating structure, waarbij de deelnemers in drie verschillende rondes met drie andere aanwezigen in gesprek gingen. ‘Vertel elkaar waarom je hier vanavond bent gekomen’. Een mooie opwarmer en tegelijkertijd een kans om nieuwe mensen te leren kennen. Na deze opwarming zochten alle deelnemers een zitplek en was het tijd voor de verschillende sessies.

Vooral de afwisseling vond ik heel erg leuk. Ook het verschil in sprekers!

Als eerste sprak Johan van Delden over de Obeya-room. Een ruimte waar op transparante wijze verschillende informatie samenkomt. Johan nam de aandachtige luisteraars mee in zijn ervaringen met Obeya bij de RDW. De Obeya-room bestaat uit drie verschillende muren met informatie: één waarop de visie en strategie staan beschreven, één waar de strategische KPI’s worden weergegeven en een management-actiebord. Tijdens een interactieve sessie waarin veel vragen werden gesteld door het publiek, hielp Johan de bezoekers om voor zichzelf een antwoord te vormen op de vraag: Obeya, hulp of hype?

Na Johan was het de beurt aan Hans Rouw. In een sessie waarbij Hans de lachers meermaals op zijn hand kreeg, deelde hij zijn ervaringen met het Scaled Agile Framework (SAFe) bij de Belastingdienst. Een interessant verhaal vol anekdotes, waarbij Hans vertelde waarom de Belastingdienst SAFe werkt, wat de valkuilen zijn bij SAFe en welke lessen hij heeft geleerd in zijn tijd bij de Belastingdienst. Al met al een interessant verhaal voor iedereen die graag wil weten hoe je agile kan werken binnen een grote organisatie. 

De laatste sessie was van Marcel Wilmink. Marcel ging tijdens zijn verhaal in op de menselijke kant van agile werken: het onderdeel ‘individuals and interactions’ uit het Agile Manifesto. Met behulp van 4 C’s (Chiefs, Connectie, Creativiteit en Conflicten) ging hij in op menselijk gedrag en liet hij zien hoe mensen het verschil (kunnen) maken. Een inspirerende afsluiting van een mooi programma!

Ik heb een leuke, leerzame en inspirerende avond gehad.

De avond eindigde met een gezellige netwerkborrel, waarbij mensen gelijkgestemden konden ontmoeten en de sessies samen nog eens doorspraken.

Al met al kijken wij terug op een succesvolle avond. Met veel kennisdeling, netwerkmogelijkheden en gezelligheid. Iedereen die aanwezig was, bedankt voor je komst! En graag tot de volgende Seven Stars Shares. Houd hiervoor onze meetup pagina in de gaten!


Deel deze update

Nieuws

Seven Stars wint opnieuw aanbesteding RDW

We zijn opnieuw geselecteerd door de RDW als matchmaker. Dat betekent dat wij, net als de afgelopen vier jaar, ook in de toekomst interim...

lees meer
Nieuws

sevenstars.nl genomineerd voor de Dutch Interactive Awards

Wat een eer! Onze website is in de categorie ‘Brand’ genomineerd voor een Dutch Interactive Award: dé prijs voor het allerbeste interactieve werk van...

lees meer
Events

Seven Stars Shares: Agile, beyond the basics

� Op woensdag 5 juni organiseren wij een nieuwe editie van Seven Stars Shares: dé meet-up voor en door ambitieuze IT-professionals. Het onderwerp van...

lees meer