Fotoimpressie
Fotoimpressie
Events

Seven Stars Shares: Agile, beyond the basics

 • 1 januari 0001
 • 01-01-01
 • Geschreven door Tristan Nijboer
 • Tristan Nijboer
 • 2 minuten leestijd
 • 2 min

Op woensdag 5 juni organiseren wij een nieuwe editie van Seven Stars Shares: dé meet-up voor en door ambitieuze IT-professionals. Het onderwerp van deze avond: Agile - Beyond the basics. Ben jij geen IT'er, maar wel geïnteresseerd in Agile werken? Ook dan ben je van harte welkom! Tijdens deze avond delen drie sprekers uit ons netwerk hun kennis, tips & trics. Zo blijven we scherp. En jij ook. Naast kennis opdoen is dit een uitgelezen kans om vakgenoten te ontmoeten. Ben jij erbij?

Of je nou ontwikkelaar bent of tester. Scrummaster of IT-manager: als IT'er ontkom tegenwoordig niet meer aan agile werken. Daarom gaan wij tijdens deze Meetup in op agile werken en daarbij gaan we Beyond the basics. Niet een standaard uitleg over scrum, maar net even een andere invalshoek. Met trots kunnen we zeggen dat we drie interessante sprekers bereid hebben gevonden om iets van hun expertise met jullie te delen:

1Obeya, hulp of hype?

Johan van Delden
Agile coach bij de RDW

De Obeya room is vanuit Japan overgewaaid. Het wordt door steeds meer organisaties gebruikt om sturing te geven aan organisaties, programma’s en projecten. De Obeya is een grote ruimte waar op transparante wijze visie, strategie, KPI’s én acties bij elkaar komen. Johan van Delden werkt als Agile Coach bij de RDW. Johan neemt ons mee in de aanleiding, ontwikkelingen én leermomenten die de RDW heeft doorstaan bij de ontwikkeling van hun Obeya. Helpt het managers écht in hun werk? Of is het weer een extra overleg? Is het de zoveelste hype die komt overwaaien? Na de sessie van Johan is het aan jou om te bepalen: Obeya, hulp of hype?

2SAFe: agile binnen grote organisaties

Hans Rouw
SAFe Programma Consultant bij de Belastingdienst

Het Scaled Agile Framework (SAFe) is een agile framework dat kan worden toegepast bij grote organisaties waar met meerdere scrum teams wordt samengewerkt. Bij de Belastingdienst werkt men sinds enkele jaren met SAFe. Hans Rouw werkt als SAFe program consultant bij de Belastingdienst. Tijdens een interactieve sessie neemt Hans ons mee in SAFe en gaat hij in op enkele valkuilen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een projectmanager met jaren ervaring binnen SAFe ineens omdoopt tot release train engineer, omdat SAFe geen projecten kent? Of als de ontwikkelteams al agile werken, maar de business nog de oude manier gewend is? SAFe is geen trucje, maar vraagt om een andere vorm van leiderschap. En daar zit 'm nou net de uitdaging!

3De menselijke kant van agile werken

Marcel Wilmink
Independent Agile transformer en Agile trainer/coach

Agile werken is ‘hot’. Ben je nog niet bezig met Agile? Dan lijkt het tegenwoordig bijna alsof je onder een spreekwoordelijke steen hebt gelegen. Er wordt veel hoop gevestigd op Agile. Door management. En door medewerkers. Agile, ‘de oplosser van alle problemen’. Termen als Scrum, Kanban, Safe en Obeya vliegen ons om de oren. Ze zijn onze houvast om nóg efficiënter en effectiever te werken. Tegelijkertijd zijn enkele Agile principes al tientallen jaren oud. En zijn het nog steeds de mensen en hun interactie die het verschil maken.
Marcel Wilmink werkt al bijna 20 jaar als zelfstandig professional. Hij helpt organisaties en teams met de transitie naar Agile werken. En met het verbeteren van de Agile werkwijze. Tijdens deze sessie zoomt Marcel op creatieve wijze in op de menselijke aspecten. Want juist die kunnen het verschil maken. Tussen een ‘team’ en een ‘high performance team’.

 


Praktische informatie

 • 18:30 - Deur open, ontvangst met koffie

 • 19:00 - Opening

 • 19:15 - Sessie 1: Obeya ,hulp of hype?

 • 20:00 - Sessie 2: SAFe: agile binnen grote organisaties

 • 20:45 - Sessie 3: De menselijke kant van agile werken

 • 21:15 - Netwerkborrel


 

Kennis delen, we zijn er gek op. Deelname is dan ook gratis. Ben je er 5 juni bij? Dan start de inloop om 18:30 uur met koffie. Om 19:00 uur start het programma.

Ben jij erbij? Schrijf je nu in!


Deel deze update

Over ons

NEW STAR: meet Babs

Duizendpoot Babs is klaar voor een nieuwe uitdaging. Ze komt Seven Stars versterken! Nu ze haar carrière bij modeketen Bershka heeft beëindigd, is ze...

lees meer
Nieuws

We hebben hem weer!

Gisteren werden de FD Gazellen Awards voor regio Oost-Nederland uitgereikt. Van alle 680 FD Gazellen in heel Nederland kregen in totaal 209 bedrijven...

lees meer
Nieuws

Seven Stars is FD Gazelle 2018

Seven Stars is dit jaar opnieuw uitgeroepen tot FD Gazelle. De prijs wordt uitgereikt door het Financieele Dagblad aan de snelst groeiende bedrijven...

lees meer