Inloggen
menu
Fotoimpressie
Nieuws

Geluk op de werkvloer

  • 26 maart 2019
  • 26-03-19
  • Geschreven door Neeltje Meijler
  • Neeltje Meijler
  • 1 minuut leestijd
  • 1 min

Zoals je misschien al in het interview met Seven Stars oprichter Marius hebt gelezen, is dat Seven Stars werkgeluk hoog op de agenda heeft staan. “Werkgeluk is voor mij dat mensen blij worden, in hun flow komen van de dingen die zij doen in hun werk”, aldus Marius.

Werkgeluk

Daarom zijn ‘ons’ Suzanne en Tristan naar het Brabantse Eindhoven afgereisd om evenement ‘Happy People – Better Business’ te bezoeken. Dagvoorzitter Jörgen Raymann sprak over zijn geloof in de kracht van mensen. “Jörgen liet mij zien dat het heel belangrijk is om goed naar jezelf te kijken,” vertelt Suzanne, “maar ook om te kijken naar wat belangrijk is voor joú!”

Ontslag als baas en uitspreekcultuur

Ook Michiel Goemans van Kinki Kappers was in Eindhoven te vinden. “Michiel vertelde hoe hij ‘ontslag nam als baas’ en de hiërarchie volledig uit zijn bedrijf heeft laten verdwijnen”, vertelt Suzanne. “Hierdoor kan nu iedereen sollicitatiegesprekken houden, wat de betrokkenheid en waardering verhoogt. Die gedachte vond ik heel erg inspirerend.”

Carline van Veen en Martine van den Hoed van Tony Chocolonely hebben het gehad over een ‘uitspreekcultuur’. “Zij zijn voorstander van een uitspreekcultuur in plaats van dat je elkaar feedback geeft” vertelt Suzanne, “en dat vinden we juist bij Seven Stars ook belangrijk.” Bij een uitspreekcultuur praat je veel met elkaar om zo misverstanden te voorkomen. Tony Chocolonely wil zo open communicatie nastreven om mensen zich vrijer te laten voelen. Dit draagt bij aan het werkgeluk.

Werk met humor

De dag werd afgesloten met een inspirerende presentatie van Tim Dorsett van Innocent Drinks: ‘How we make Innocent Drinks a happy workplace’. “Een onwijs inspirerend verhaal. Iets wat mij heel erg is bijgebleven is dat Innocent iedereen in het bedrijf als gelijke behandelt”, vertelt Suzanne. “Heb je een klacht en bel je naar Innocent? Dan kun je iedereen op het hoofdkantoor aan de lijn krijgen.” Tim Dorsett noemt dit voor hun dé oplossing om klachten zo snel en goed mogelijk af te handelen. “Ze willen dat de klant weet dat Innocent hen serieus neemt”, vertelt Suzanne. “Met veel humor willen ze een grote mate van werkgeluk creëren. Hun vertaling vond ik interessant. Innocent heeft dezelfde insteek als Seven Stars. Werk met humor en neem jezelf niet te serieus. Ik hoop dat we veel creatieve ideeën net als Innocent in de praktijk kunnen toepassen.”

Het was een inspirerende dag met genoeg om over na te denken. Hoe kunnen wij als Seven Stars ons blijven verbeteren? De nieuwe handvatten geven een frisse blik op werkgeluk en hoe we dat binnen Seven Stars nastreven. Want: alles kan beter!

Volgend jaar is Seven Stars zeker weer van de partij!

Wil je meer weten over hoe wij omgaan met werkgeluk? Lees het artikel van Marius of stuur een mailtje naar Neeltje.


Deel deze update

Over ons

Een nieuwe collega: meet Neeltje Meijler

"Mijn eerste klus is gelijk een bijzondere. Een kennismaking met: mezelf! Hoi, ik ben Neeltje en ga bij Seven Stars aan de slag als content marketeer....

lees meer
Nieuws

Seven Stars verkozen tot beste intermediair van het jaar!

Wauw! Gisteren zijn wij tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid uitgeroepen tot winnaar van de Staffing Awards in de categorie ‘Beste Intermediair van...

lees meer
Nieuws

IND, DT&V en COA kiezen voor Seven Stars

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V) en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) hebben Seven Stars,...

lees meer