Fotoimpressie
Fotoimpressie
Events

Seven Stars organiseert Meetup over Testen

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Viviënne van Kesteren
  • Viviënne van Kesteren
  • 2 minuten leestijd
  • 2 min

Op woensdag 21 november organiseren wij Seven Stars Shares. Deze Meetup staat in het teken van Testen. Tijdens deze avond delen verschillende sprekers hun kennis en ervaring met jou. Naast kennisdeling is dit een mooie gelegenheid om collega-testers te ontmoeten!

Schema
18:30     Inloop
19:00     Welkom
19:15     Allan Beumer: Performance Testen
19:45     Ywe van der Pol: Get a Grip!
20:15     Pauze
20:45     Jan Jaap Cannegieter: The dark side of test automation
21:15     Netwerkborrel

Inhoud van de sessies
Performance Testen - Allan Beumer
Allan zal ons meenemen in de wereld van performance testen en dan met name gericht op "Shift Left". Dit heeft betrekking op het eerder testen, vaker testen en sneller testen op performance in een Agile ontwikkelomgeving. Allan Beumer is werkzaam als Performance Engineer bij de Belastingdienst. Hier is hij verantwoordelijk voor het optimaliseren van de performance en stabiliteit van de Belastingdienst applicaties en infrastructuur. Dit omvat het volledige ontwikkelproces, vanaf ontwerp tot architectuur en implementatie in monitoring in productie. Het doel is het vroegtijdig detecteren van eventuele performance bottlenecks en het bevestigen in hoeverre de applicatie aan de niet-functionele eisen voldoet.

Allan Beumer
Performance Engineer @ Belastingdienst Apeldoorn

Get a Grip! - Ywe van der Pol
Ken je dat, langlopend project, innovatie op het gebied van proces, allemaal keihard DevOps aan het werk en je bent volledig de grip kwijt op de opgeleverde kwaliteit? De tijd van Test op het kritieke pad begint minder en minder te worden terwijl het kritieke pad wat we als testers allemaal kennen groter en groter wordt. Hoe kunnen we als testers hier mee omgaan? Wat kunnen we doen om de grip terug te krijgen en als team weer kwaliteit leveren en weten waar die kwaliteit voor staat. Ben jij er klaar voor om onderdeel te worden van het team en de grip terug te pakken?

Ywe van der Pol
Test Consultant @ Praegus B.V.

The dark side of test automation - Jan Jaap Cannegieter
We hebben in het verleden gezien dat de introductie van automatisering leidt tot een afname van vakmanschap met betrekking tot het proces wat geautomatiseerd wordt. We zien dit tegenwoordig ook bij testen gebeuren; met de introductie van test automatisering neemt de kwaliteit van testen in sommige gevallen af. Dekking, diepgang en inzicht zijn zaken die soms leiden onder een verkeerde manier van het automatiseren van testen. De presentatie begint met deze boodschap die aan de hand van voorbeelden wordt toegelicht. Dit wordt vertaald naar de huidige praktijk van testen, inclusief enkele concrete voorbeelden. Ook staan we stil bij een aantal meest voorkomende misvattingen rond testautomatisering. De verschillende misvattingen worden toegelicht met behulp van voorbeelden en ervaringen. Daarnaast wordt ingegaan op de manier waarop deze misvattingen kunnen worden voorkomen.

Jan Jaap Cannegieter
Testadviseur @ Squerist

Locatie
De locatie voor deze meetup is in de businessclub van het Mac3Park PEC Zwolle stadion. Entree is via de hoofdingang aan de voorzijde van het stadion. Parkeren kan via de Boerendanserdijk (navigatieadres). Houd na de slagbomen om te parkeren rechts aan richting Jack's Casino / Wokstadion.
Gratis uitrijkaarten worden tijdens de meetup uitgedeeld.

Bezoekadres
Mac3Park Stadion PEC Zwolle
Stadionplein 20, Zwolle

Aanmelden
Wil jij bij de Meetup zijn? Meld je dan hier aan.


Deel deze update

Nieuws

Noordertest wederom een groot succes

Op 18 oktober vond in Groningen de 11 e editie van NoorderTest plaats. Hét evenement in het noorden van het land voor en door testers. Seven Stars is...

lees meer
Nieuws

Seven Stars is FD Gazelle 2018

Seven Stars is dit jaar opnieuw uitgeroepen tot FD Gazelle. De prijs wordt uitgereikt door het Financieele Dagblad aan de snelst groeiende bedrijven...

lees meer
Nieuws

Hoe gaat het nu met de Wet DBA?

Het kabinet is bezig met een permanente oplossing voor de Wet DBA, welke 1 januari 2020 gepresenteerd moet worden. De weg hiernaartoe blijkt lastiger...

lees meer