Fotoimpressie
Fotoimpressie
Nieuws

Noordertest wederom een groot succes

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Viviënne van Kesteren
  • Viviënne van Kesteren
  • 1 minuut leestijd
  • 1 min

Op 18 oktober vond in Groningen de 11e  editie van NoorderTest plaats. Hét evenement in het noorden van het land voor en door testers. Seven Stars is als trotse sponsor aan het evenement verbonden. Want Noordertest is dé plek waar onze partners, opdrachtgevers en kandidaten samenkomen om kennis te delen op het gebied van Testen. Het bijdragen aan de kennisdeling in Noord-Nederland door het sponsoren van Noordertest is een mooie manier om onze relaties eens op een andere manier te ondersteunen. En aangezien we zelf ook graag nieuwe kennis opdoen, waren collega’s Tristan Nijboer en René Kleine bij deze dag aanwezig. Tristan doet verslag:

“Noordertest was net als de jubileumeditie vorig jaar een groot succes. De dag begon met een keynote van Greet Burkels, die ons meenam naar het testen van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. Aangezien dit prestigieuze project niet alleen een ICT-project was, kreeg zij als testmanager te maken met zaken die niet alledaags zijn voor een tester in de ICT. Dat maakte het heel interessant om ééns naar een andere manier van testen te kijken.”   

Vervolgens waren er een aantal rondes met sessies van verschillende sprekers over diverse onderwerpen. Technische sessies wisselden zich af met sprekers die wat meer bij de functionele kant van testen stilstonden. Tristan: “Het meest interessant vond ik de lezingen over de toekomst van testen. Die toekomst is eigenlijk nu. Chatbots, Kunstmatige Intelligentie: het gebeurt nu. En dat heeft natuurlijk implicaties voor het werk van een Tester.”

Tussen de sessies door was er voor ons alle gelegenheid om bij te praten met bekenden en om nieuwe mensen te ontmoeten. Persoonlijk hoogtepunt voor René en Tristan was het feit dat zij tijdens één van de sessies in hun groep de snelste tijd neerzetten bij een race met Ozobots. Tristan: “Deze bots moesten geprogrammeerd worden, zodat ze het juiste parcours zouden afleggen. Als je dan als twee leken wint in een groep met verder alleen ICT-ers, dan voelt dat toch wel goed😉”.

De dag eindigde met een boeiende keynote door Ancilla van de Leest over het belang van privacy en data. Geen saai GDPR verhaal, maar een inspirerende talk over de nadelen van massale dataverzameling door organisaties. Tristan: “Een interessant onderwerp, dat na afloop tijdens de borrel zorgde voor een aantal mooie discussies”.

Over NoorderTest
NoorderTest is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen diverse (semi-)overheden, die hun krachten hebben gebundeld in het NNOT (Noord Nederlandse Overheids Testorganisaties). Bij het NNOT zijn onder andere onze opdrachtgevers CJIB, RDW, UMCG, Provincie Groningen en DUO aangesloten.

Binnenkort in Zwolle
Wil jij je kennis op het gebied van testen ook bijhouden en verder ontwikkelen? Dan is er goed nieuws. Op 21 november organiseren wij een nieuwe editie van Seven Stars Shares, met als thema: Testen. Wil jij er bij zijn? Meer info en aanmelden kan hier.


Deel deze update

Nieuws

Seven Stars is FD Gazelle 2018

Seven Stars is dit jaar opnieuw uitgeroepen tot FD Gazelle. De prijs wordt uitgereikt door het Financieele Dagblad aan de snelst groeiende bedrijven...

lees meer
Nieuws

Hoe gaat het nu met de Wet DBA?

Het kabinet is bezig met een permanente oplossing voor de Wet DBA, welke 1 januari 2020 gepresenteerd moet worden. De weg hiernaartoe blijkt lastiger...

lees meer
Nieuws

Feedback is cruciaal

Seven Stars maakt gebruik van het recruitmentsysteem Carerix. Het verzamelen van feedback vindt Seven Stars erg belangrijk, zowel bij de...

lees meer