Fotoimpressie
Fotoimpressie
Over ons

"Zodra je gelukkig bent in je werk, doe je de juiste dingen"

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Suzanne Schaafsma
  • Suzanne Schaafsma
  • 4 minuten leestijd
  • 4 min

Marius is algemeen directeur van Seven Stars. Het begon allemaal op een zolderkamer in Stadshagen. Marius besloot in 2005 de detacheringsbranche gericht op de IT-sector binnen te stappen. Met een startkapitaal van 10.000 euro is hij gaan bouwen aan het bedrijf Seven Stars. En met succes! Inmiddels zijn we 13 jaar verder en heeft het bedrijf een enorme groei doorgemaakt. Het team bestaat uit 36 interne collega’s en ruim 350 externe professionals. Maar waar wordt hij, op werkgebied, zelf nou echt gelukkig van? Ik vroeg het hem!

“Wat versta jij onder werkgeluk Marius?” Hoorde ik mezelf zeggen. Het startsein was gegeven en Marius kopte hem gelijk in. “Werkgeluk is voor mij dat mensen blij worden, in hun flow komen van de dingen die zij doen in hun werk. Dat zij in hun natuurlijke energie zitten, daar van gaan stralen en een positieve invloed op de mensen om hen heen hebben. Zowel op werkniveau, als privé. Zodra je gelukkig bent in je werk, dan doe je de juiste dingen” zei hij letterlijk. Daarnaast benoemde hij dat zodra je dingen gaat doen waar je minder blij van wordt, je buiten je kracht komt te staan als professional. Kracht, dat is een term die ik hem vaker heb horen zeggen. Wat bedoelt hij daar nou eigenlijk mee? Ik vroeg verder en kwam steeds dichter bij het antwoord. Lees verder!

Want hoe zorgt Marius er zelf voor dat zijn werknemers in hun eigen kracht komen te staan? Dat omschreef hij heel mooi. Bij Seven Stars wil hij een klimaat creëren waarin mensen zich kwetsbaar op durven te stellen. Het is noodzakelijk dat er gepraat kan worden over gevoelens en drijfveren. Openheid binnen de organisatie, dat is nodig, zegt Marius. “Ik geloof dat openheid de beste basis is om met elkaar in contact te blijven, zowel tussen werkgever en werknemer als tussen werknemers onderling”. Marius vindt het belangrijk om dit klimaat te faciliteren. En dat is hem gelukt, want het “sparkt” er vanaf binnen Seven Stars. Vanaf het moment dat je binnenloopt voel je hem, de vonk. Dit is hem mede gelukt door de juiste mensen om zich heen te werven, want vertrouwen, dat is de basis zegt Marius.

Dat in en uit je kracht staan heeft Marius van dichtbij meegemaakt. 12 jaar geleden, bij het begin van Seven Stars, werden er voornamelijk ondernemers skills van hem verwacht en hoefde hij nog niets te managen, alles liep gewoon goed! Naarmate de organisatie groter werd, werden er steeds meer management skills van hem verwacht. Iets wat niet direct vanuit nature bij Marius past. Ondernemen, dat zit meer in zijn bloed. “Het aanjagen van nieuwe ideeën, het nemen van initiatieven, het zien van marktkansen, sales, marketing en het nemen van risico’s”, hoor ik hem opnoemen. Marius noemt deze periode ook wel de “transitie”. Maar wat bedoelt hij met deze transitie? Marius werkt momenteel meer strategisch dan operationeel aan het bedrijf. Van dagelijks werkzaam in de operatie naar een faciliterende high-over rol. Want hoe maak je zo’n nieuwe rol je eigen? Zoals hij zelf ook aangeeft, staan de competenties die nodig zijn voor managen haaks op de competenties die nodig zijn voor ondernemerschap. Toch beseft hij zich dat iedere ondernemer vroeg of laat een keer op dat kruispunt komt te staan en zo heeft ook Marius zijn eigen weg hier in gevonden. “Leren on the fly”. Dat is hoe hij zichzelf in dit nieuwe jasje gegoten heeft. Daarbij is luisteren naar jezelf, je eigen energieniveau en je omgeving cruciaal. Intern zien we Marius als “Super Coach”. Zijn nieuwe rol bevalt hem goed, hij wordt blij van en is tevreden met zijn huidige werkzaamheden. 

“Ik krijg energie van de goede dingen doen, maar ik ben niet goed in de dingen goed doen. De goede dingen doen, is ondernemen. De dingen goed doen, is managen”

Maar nog even terug naar het thema werkgeluk. Dat zijn werknemers gelukkig zijn in hun werk, daar voelt hij zich verantwoordelijk voor. “Energieniveau, dat is belangrijk. Krijg ik hier vonken van in mijn buik en gaat mijn staart hier van kwispelen?” Ik moet lachen. Dat is een leuke opmerking, want ja, een hond gaat kwispelen met zijn staart als hij blij is! Zorgen dat je dingen doet waar je blij van wordt, dat vindt Marius cruciaal. Daarnaast is hij erg trots op de organisatie zelf. Hij vindt het mooi om te zien hoe de organisatie zich ontwikkelt. De prestaties, de teams. “Hoe mensen de vrijheid voelen binnen het bedrijf om initiatieven te nemen, daar word ik blij van”. Begrijpelijk! Het is ook gaaf om te zien hoe Seven Stars haar werknemers de mogelijkheden biedt om te groeien, om zichzelf te zijn en om lef te tonen.

“De juiste dingen doen” dat is wat zingeving voor Marius betekent. Ook dat ziet hij terug in zijn werkzaamheden bij Seven Stars. “ Mooi om te zien hoe hij dit zichzelf eigen heeft gemaakt. Of hoe hij het zelf zegt; hoe hij zijn verfpalet samenstelt. Want ieder thema heeft zijn eigen kleurtje. Hij refereert terug naar twee jaar geleden, in 2015. Toen hebben een aantal medewerkers, inclusief Marius zelf, de Mont Blanc beklommen voor twee goede doelen. Naast dat hij het heel belangrijk vond om dit te doen voor het goede doel, vond hij het ook heel erg mooi wat dit met het team deed. De teamspirit. Hier bleef het niet bij! Ook vorig jaar heeft Marius zichzelf ingezet voor het goede doel, door de Kilimanjaro te beklimmen. En hij heeft de smaak te pakken, want afgelopen februari is hij afgereisd naar Lapland om zich in te zetten voor het Ronald Mc Donaldhuis. Dit zijn allerlei projecten die zingevend zijn bij Marius zijn werkgeluk. “Dit is hoe ik mijn kleurtje zingeving op het verfpalet invul”.

Wat kan Marius zijn werkgeluk versterken? Natuurlijk een mengelmoes van wat hiervoor al is opgenoemd. Maar er is meer. “Nadenken over nieuwe visies, marketing, business-continuïteit, samenwerkingen aangaan, strategische accounts binnenhalen. Dat verhoogt mijn werkgeluk” Daarnaast vindt Marius het noodzakelijk dat naast zichzelf ook het bedrijf Seven Stars en de medewerkers zichzelf kunnen blijven ontwikkelen. Hier investeert Seven Stars veel in. En niet zonder reden! 

“Waar word jij ’s ochtends blij van als je aankomt bij Seven Stars?” Klonk een van mijn laatste vragen. Dat was voor Marius geen moeilijke, “de koffie!”. Dat is een goede start. Daarnaast vindt hij het ontzettend gaaf hoe werknemers van Seven Stars hun creativiteit uiten. “Bijvoorbeeld het filmpje voor de Seven Stars BBQ. Gaaf hoe het team dat gemaakt heeft. Dat zij met zijn allen de moeite nemen om dit in elkaar te zetten. Dat vind ik fantastisch en daar word ik blij van. Van het team, van de collega’s om mij heen, dat is voor mij het ultieme werkgeluk. Dus maak van elke dag een feest!”


Deel deze update

Over ons

Een nieuwe collega: meet Richelle van Ravenzwaaij

Nadat maandag stagiaire Suzanne Schaafsma van start is gegaan, mochten we een dag later ook de nieuwe recruiter Richelle van Ravenzwaaij verwelkomen....

lees meer
Kennisdeling

7 tips voor een LinkedIn-profiel waar de vonken vanaf spatten

7 tips voor een LinkedIn-profiel waar de vonken vanaf spatten Jij bent 2018 ongetwijfeld lekker begonnen. Je hebt een nieuwe opdracht gescoord bij een...

lees meer
Nieuws

Seven Stars wint opnieuw aanbesteding DJI, JIO, NFI en Justis

We hebben weer ge-wel-dig nieuws! Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), de Justitiële ICT-Organisatie (JIO), het Nederlands Forensisch Instituut (NFI)...

lees meer