Fotoimpressie
Fotoimpressie
Kennisdeling

7 tips voor een LinkedIn-profiel waar de vonken vanaf spatten

 • 1 januari 0001
 • 01-01-01
 • Geschreven door Amarins Steffens
 • Amarins Steffens
 • 2 minuten leestijd
 • 2 min

7 tips voor een LinkedIn-profiel waar de vonken vanaf spatten

Jij bent 2018 ongetwijfeld lekker begonnen. Je hebt een nieuwe opdracht gescoord bij een toffe opdrachtgever en je bent inmiddels weer lekker op stoom. Maar stiekem heb je ook in je achterhoofd dat die opdracht over een paar weken eindigt. Wil jij nu de tofste opdrachten scoren in 2018? Wij geven je 7 handige tips voor het gebruik van LinkedIn waardoor jij dit jaar kunt shinen.

 1. Een actuele en professionele profielfoto
  We zien erg vaak vakantiekiekjes of “uitgeknipte” foto’s waar nog net die palmboom van een zonnig oord te zien is. Natuurlijk moet je het helemaal zelf weten! Maar voor ons als recruiters zien wij LinkedIn als een zakelijk platform voor professionals. Het is eigenlijk een verlengstuk van je CV en je werkervaring tot dusver. Een professionele foto op LinkedIn is wat mij betreft dan ook een echte must. Vergeet niet, een foto zegt soms meer dan 1000 woorden.

 2. Headline
  De headline is het eerste wat wij zien onder je naam. Een sterke headline kan soms een goede trigger zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan je expertise en je beschikbaarheid. Je kan natuurlijk ook een passende anekdote als headline hebben. Maar dat er íets moet staan lijkt mij logisch!

 3. Pakkende elevator pitch
  Schrijf een leuke, pakkende samenvatting… ook wel een elevator pitch genoemd. Verkoop jezelf! Dit hoeft echt niet ontzettend lang te zijn maar je mag ons best overtuigen van jouw kennis en kunde door deze pakkend te omschrijven. Met een goed elevator pitch kun je ons triggeren. Daarnaast is ook altijd fijn als je een aantal skills vermeld. Natuurlijk vermeld je de skills waar je in uitblinkt en waar je de meest ervaring mee hebt.

 4. Skills
  Nu we het toch over skills hebben, hou deze goed bij! De ontwikkelingen in de IT-wereld gaan snel. Heel snel. Net als jouw persoonlijke ontwikkeling. Een up-to-date omschrijving van wat jij allemaal in petto hebt, zowel qua hard- als softskills, geven ons daarbij dus een goed beeld. Daarnaast verschijn je ook wat sneller in onze zoekopdrachten die we via LinkedIn uitvoeren. Want daarbij geven de gevraagde skills van onze opdrachtgevers natuurlijk de doorslag.

 5. Wees zichtbaar
  Zorg ervoor dat je actief en zichtbaar bent op LinkedIn. Ook als je momenteel al aan het werk bent bij een toffe opdrachtgever. Om ervoor te zorgen dat je “top of mind” blijft in je netwerk, is het handig om linkedIn regelmatig in te blijven zetten. Dus post zo nu dan een leuk artikel, wees geïnteresseerd in het nieuws van je netwerk en reageer eens op leuke artikelen van anderen. Dit hoeft echt niet veel tijd te kosten, je kan er zelfs een herinnering voor in je agenda zetten. De energie die je er in steekt betaalt zich terug. Echt.
 6. Zullen we “linken”?
  Daarmee bedoel ik niet dat je iedereen maar moet toevoegen die je tegenkomt op LinkedIn. Ga op zoek naar profielen die aansluiten bij datgene wat jij doet. Als je dan met ze wil “linken” stuur dan niet een lege uitnodiging. Dat is erg onpersoonlijk en het kan ervoor zorgen dat je bedoelingen verkeerd overkomen. Maakt het persoonlijk.

 7. Sluit je aan bij Seven Stars
  Tja, hier kan ik natuurlijk niet om heen! Wij zijn dagelijks op zoek naar talentvolle professionals voor onze ambitieuze opdrachtgevers. Sta je al bij ons in het systeem? Niet? Meld je dan snel aan. Dan word je direct op de hoogte gehouden van nieuwe opdrachten die bij je passen. (En nog een voordeel: jij vergroot je netwerk weer met recruiters die voor jou opzoek gaan naar gave opdrachten.)

Wil jij nu kans maken op een professionele profielfoto voor LinkedIn? Dat kan. Stuur een originele mail naar recruitment@sevenstars.nl en laat ons weten waarom jij die professionele profielfoto verdient. Bijkomend voordeel: we scannen gelijk je LinkedIn-profiel en geven je wat tip & tricks om ‘m te updaten. Fijn toch?

 

 

 


Deel deze update

Nieuws

New 'STAR'giair: meet Sterre

Meet onze nieuwste ‘STAR’giair: Sterre. Aankomende 3 maanden versterkt zij team midden als Recruiter Assistent. Tijdens haar opleiding HRM op...

lees meer
Nieuws

Starring Robin: van ‘STAR’giair naar IT Recruiter bij Seven Stars

Werkgeluk voor onze Stars? Binnen Seven Stars streven we naar niets minder dan dat. Iedere ‘STAR’ heeft de regie over zijn of haar eigen werkgeluk,...

lees meer
Nieuws

Kijkje in de werkdag van Karen

Het is weer tijd voor een exclusief kijkje in de werkdag van één van onze Stars. Dit keer neemt onze Karen, Accountmanager in team Midden je mee. Zij...

lees meer