Inloggen
menu
Fotoimpressie
Over ons

Yes! Nieuw jaar, nieuwe collega’s

  • 4 januari 2018
  • 04-01-18
  • Geschreven door Inge de Kruijf - Herbrink
  • Inge de Kruijf - Herbrink
  • 4 minuten leestijd
  • 4 min

In 2018 gaan we knallen. ‘Sparken’ zoals we dat bij Seven Stars mooi noemen. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, maar doen we met een ondernemend en ambitieus team. We zijn 2018 lekker begonnen met het tot stand brengen van mooie matches. Je weet wel: van die matches waar de vonken van af spatten. En ondanks dat het jaar 2018 nog maar 3 dagen jong is, zijn we lekker bezig. (Al zeggen we het zelf.) We mogen namelijk gelijk twee nieuwe collega’s aan je voorstellen. Deze week zijn Jasper Alkema en Chris Hardam van start gegaan bij Seven Stars. Een mooi begin van het nieuwe jaar.

Jasper komt het Seven Stars team versterken als commercieel manager voor het westelijke deel van het land. Hij is opgegroeid in Friesland en heeft gestudeerd in Groningen. Daarna is hij vertrokken naar de Randstad. Eerst Amsterdam, daarna Leiden en nu woont hij al enige jaren met veel plezier in Utrecht. Tot voor kort adviseerde hij organisaties over hoe er toegevoegde waarde uit data gehaald kan worden met behulp van Business Intelligence oplossingen. Het studeren verveelt hem daarnaast blijkbaar niet. Vorig jaar is hij namelijk gestart met een parttime studie MSc in Management aan Nyenrode Business Universiteit.

Chris heeft net als Jasper gestudeerd in Groningen. Hij is een echte doorzetter. Na zijn studie HBO Toegepaste Psychologie is hij gestart met zijn premaster en masteropleiding Human Resource Management. Hij is net student ‘af’, maar woont nog wel steeds in het bruisende Groningen.

Naast dat Jasper en Chris beiden in Groningen hebben gestudeerd hebben ze nog iets gemeen… Beide heren hebben als eerste bijbaantje een krantenwijk gehad. Wie weet zijn er nog meer overeenkomsten? Daarom heb niet ik de vragen gesteld, maar hebben ze elkaar diep in de ogen gekeken. Lees je mee wat de antwoorden zijn?

Chris trapt af: Jasper, naast wie zou jij graag in het vliegtuig willen zitten? Jasper: Naast de oprichter van Amazon, Jeff Bezos. En dan bij voorkeur op een intercontinentale vlucht, zodat ik veel tijd heb om hem vragen te stellen. Ik vind het geniaal hoe deze man in de negentiger jaren, met een startkapitaal van 10.000 dollar, Amazon is gestart en daarmee is uitgegroeid tot grootste retailer van de wereld. Om dit te realiseren moet je ondernemend zijn. En natuurlijk is ook een flinke dosis doorzettingsvermogen van belang. Ik vind het inspirerend om te horen hoe andere succesvolle ondernemers dit hebben aangepakt. 
Chris: Uiteindelijk draait het in mijn ogen om lef. De stap durven nemen om dit avontuur aan te gaan.

Jasper: Hoe ben jij te typeren? Wat maakt jou zo typisch Chris? Chris: Ik denk dat mijn studiegenoten me typeren als een echte doorzetter. Ik ben toegewijd. Heb duidelijke doelen voor ogen en ga voor een stukje zelfontplooiing en ontwikkeling. Het is mooi dat ik tijdens een van mijn sollicitatiegesprekken te horen kreeg dat hier bij Seven Stars volop mogelijkheden voor zijn. Ik denk dat je dit als starter niet vaak te horen krijgt in een van je eerste sollicitatiegespreken. Misschien ook wel. Maar ik heb het als heel tof ervaren dat die ruimte er is. Sterker nog: het werd heel erg benadrukt.

Chris: Maar waar zou jij graag willen staan over vijf jaar…? Jasper: Ik ben aangenomen bij Seven Stars om in de Randstad de markt te gaan veroveren. Als we over vijf jaar de tijd stilzetten dan hoop ik dat ik een mooie vestiging in Amsterdam te hebben opgebouwd. Ik denk graag groots en heb de ambitie om er een succes van te maken.

Jasper: Maar heel wat anders…wat zou jij doen… als je een dag mag doen waar je zelf zin in hebt en geld geen rol speelt? Chris: “Dan lijkt me een dagje met een privéjet me wel wat. Ik zou met mijn vriendin ontbijten in Parijs, lunchen in Londen, dineren in Rome en de nacht afsluiten in het bruisende uitgaansleven van Berlijn.  Volgens mij nog een behoorlijke uitdaging om dit programma af te werken in een dag. Chris: Voor jou dan juist de tegenovergestelde vraag… wat is het leukste wat je ooit hebt gekocht met slechts €50,-? Jasper: Ik heb in mijn studententijd een platenspeler gekocht voor €50,-. Deze gebruik ik nog regelmatig en ik heb er nog altijd plezier van.

Jasper: Waar beleef jij plezier aan? Chris: Lekker eten, muziek en films. Ik hou van Indiase Curry’s met rijst, naanbrood en Mango chutney. In de winter is het trouwens Hollandse pot dat de klok slaat. En zoals je misschien ook wel aan de teampagina kunt zien, hou ik van muziek. Ik speel gitaar en probeer regelmatig een beetje te pingelen. Daarnaast heb ik denk ik de volledige top 250 films op IMDB inmiddels af kunnen vinken. Dus eigenlijk heb ik alle classics wel gezien. Ik woonde in Groningen ook altijd dicht bij de bios. Had een abonnement. Als er niets op tv was, zat ik al snel in de bios. Hierdoor heb ik ook verschrikkelijk veel slechte films gezien.

Chris: En als jij mag kiezen? Film of serie? Jasper: Makkelijke keuze. Ik kies absoluut voor een serie. Hier ben je niet de hele avond aan kwijt. Ten minste…Als je slechts één aflevering kijkt. Jasper: Voor jou dan ook nog een leuke tegenstelling… fiets of auto? Chris: Net klaar met mijn studie…wonend in Groningen? Wat denk jij? Fiets natuurlijk. Een twee decennia oude Gazelle. Gekocht op marktplaats. Het is voor mij als student een betrouwbaar stalen ros geweest. En ik heb vooralsnog geen reden om ‘m te vervangen. Het is al wel mijn vijfde fiets in zeven jaar Groningen. Fietsen zijn soms een publiek bezit in deze mooie studentenstad.

Chris: Wat is je favoriete reclameslogan? Jasper: Niet iedereen is een buitenmens, maar niemand is een binnenmens. Van Bever. Hier ben ik het echt helemaal mee eens. Ik ben avontuurlijk. Zeil al vanaf jonge leeftijd. Hier ben ik mee opgegroeid. Ik kan ontzettend genieten van een heerlijke zomerse dag watersporten met mijn vriendin en vrienden. En deze mooie dag dan afsluiten met een lekkere barbecue.

Chris: Volgens mij hebben we nog een leuke overeenkomst gevonden: we houden beiden van lekker eten. Jasper: Nou inderdaad, en met de overheerlijke lunches bij Seven Stars komt dit lekkere eten tijdens werktijden dus wel goed. Het is wel geen Indiase curry, maar een heerlijk broodje gezond of een ander belegd broodje is bij Seven Stars de ‘standaard’ heb ik al gemerkt.

Wil je nu ook kennismaken met Chris of met Jasper? Een kop koffie komen drinken bij Seven Stars…? Neem contact met de heren op. Check onze teampagina. Hier vind je hun contactgegevens.


Deel deze update

Nieuws

Maico van den Brink nieuwe managing director van Arcady

Maico van den Brink (31) is per 1 januari 2018 benoemd tot managing director van Arcady. Deze Zwolse snelgroeiende organisatie is onderdeel van de...

lees meer
Over ons

Een nieuwe collega: meet Astrid Brinkman

Afgelopen week hebben we wederom een topper mogen verwelkomen bij Seven Stars. Graag stellen we aan jullie voor: Astrid Brinkman. Deze goedlachse...

lees meer
Nieuws

Belastingdienst selecteert Seven Stars opnieuw voor inhuur IT-professionals

Leuker kunnen we het niet maken…. Of toch wel? Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. De welbekende slogan van de Belastingdienst. Maar...

lees meer