Fotoimpressie
Cases

Seven Stars Service Platform

  • 1 januari 0001
  • 01-01-01
  • Geschreven door Jochem Rebergen
  • Jochem Rebergen
  • 2 minuten leestijd
  • 2 min

Bij Seven Stars draait alles om ICT. Niet alleen vanuit de techniek, maar zeker ook vanuit menselijk oogpunt.


De relatie die wij met onze opdrachtgevers, leveranciers en freelancers hebben is ons veel waard. Als ICT-dienstverlener in hart en nieren moet je je eigen zaakjes goed op orde hebben als het aankomt op automatisering en slimme oplossingen. Apps en services die relevant zijn en waarde creëren.
 
Onze freelancers maken op dit moment gebruik van de Seven Stars Timesheets smartphoneapp om de gewerkte uren te registreren. Veel opdrachtgevers hebben een eigen urenadministratiesysteem van waaruit accorderen noodzakelijk is. Deze uren worden via de app gefotografeerd en als bijlage naar ons gestuurd. Zowel het uren aanleveren voor de freelancer als het verwerken van honderden urenstaten per maand bij onze collega’s van Contracting & Finance blijft een arbeidsintensief proces.

We willen we graag flinke stappen maken om meer uit onze dienstverlening te halen. Denk aan het eenvoudiger registreren en laten accorderen van uren, beschikbaarheid kunnen aangeven, push-notifications ontvangen van betalingen en relevante opdrachten, of facturen eenvoudig inzien en snel betaald krijgen. Alle benodigde gegevens zijn intern voor handen in ons CRM systeem. Hier zijn een aantal externe tools beschikbaar waar je wat mee kunt, maar om met onze Seven Stars identiteit dienstbaar te kunnen zijn naar onze relaties heeft een eigen platform de voorkeur. Je hebt zelf controle over wat je bouwt, hoe je het bouwt en bent daarbij niet afhankelijk van derden. Gelukkig heeft ons CRM-pakket ook een API, dus zijn we eind vorig jaar begonnen om onze plannen te realiseren. Stapje voor stapje, volgens de Scrum methodiek. De huidige smartphoneapp zou op den duur geheel vervangen moeten worden met ondersteuning voor niet alleen iOS en Android, maar ook Windows Mobile.
 
Aanvullend wordt er aan een webportal gebouwd als light-weight interface voor onze API, die ondersteunend werkt voor de functionaliteit in de app en tevens voor aanvullende interne workflow automation zorgt. Denk hierbij aan het inzien van statussen en het weergeven van dashboards en analyses. De smartphone app praat overigens tegen dezelfde API aan als de webportal, die op zijn beurt weer gevoed wordt door de API van ons CRM pakket.
 
Vanuit onze competenties hebben we gekozen voor het ASP.NET framework als fundament voor de back-office en public API. Hierbij wordt tevens gebruik gemaakt van de security en identificatie opties die geleverd worden in het framework. De smartphone app wordt gebouwd met Xamarin, een krachtige tool - inmiddels overgenomen door Microsoft - die als extensie binnen Visual Studio native apps voor iOS, Android en Windows Mobile compileert.
Last but not least: de web-portal. Daar waar de freelancer gebruik gaat maken van de smartphone app, is de web-portal met name bedoelt voor leveranciers, opdrachtgevers, Seven Stars Contracting & Finance alsmede de freelancer. Deze web-portal is gebouwd met het krachtige AngularJS, gevisualiseerd door het Google Material Design framework.
 
Aanvullend zijn er een aantal services die bijdragen aan de optimalisatie van de dataflow zoals het versturen van push-notifications, het synchroniseren van data vanuit ons interne CRM-pakket of het genereren van PDF’s voor facturatie.
Door deze micro-services architectuur houd je een mooie ‘separation of concerns’ waardoor iteratief ontwikkelen volgens de Scrum methodiek gewaarborgd is. We kunnen daarnaast met laag risico deze services apart van elkaar naar productie brengen. Tevens is het eenvoudiger onze eigen services of Saas-oplossingen van derden te vervangen als dat nodig is.
 
Na public release van het platform blijven we doorontwikkelen om zo elke sprint nieuwe features toe te voegen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Heb je ideeën of mis je iets in je dagelijkse werkzaamheden? Laat het ons weten!
Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het nieuwe service platform van Seven Stars en zijn de eerste user-tests al gaande. Ben je nieuwsgierig naar de vorderingen? Wij waarderen jouw mening! Graag voegen we je toe aan ons test-team zodat we bij de aanstaande bèta-release van elkaar kunnen leren. We bouwen graag samen aan de beste oplossingen!

Bekijk alle features van StarTime.


Deel deze update

Nieuws

Update Wet DBA

Eerder berichtten wij al over de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (wet DBA) . Even een update, want 1 mei komt snel dichterbij! Deze week...

lees meer
Kennisdeling

De psychologie van het overtuigen

"Ik ben Tamar Noordermeer en werk bij Seven Stars als recruiter. Ik heb psychologie gestudeerd, en dat ervaar ik in mijn werk zelf als een groot...

lees meer
Nieuws

Seven Stars Payflex is nu lid van de NBBU

Per 1 januari 2016 zijn wij live gegaan met onze nieuwe groepsmaatschappij Seven Stars Payflex! Dit is een aanvullend concept naast onze vertrouwde...

lees meer